Home TV Nieuws TV NL Nieuwe informatie dood Derk Wiersum in Opsporing Verzocht

Nieuwe informatie dood Derk Wiersum in Opsporing Verzocht

Na het bekijken van uren bewakingsmateriaal en de inzet van een groot politieteam kan er vanavond in Opsporing Verzocht meer informatie gegeven worden over de voorbereiding van de daders van de moord op advocaat Derk Wiersum en hun handelen in de periode erna. Wiersum werd woensdagochtend 18 september in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Op dit moment zit er één verdachte vast. Met de nieuwe informatie en bewakingsbeelden uit de directe omgeving van de Imstenrade hoopt de politie snel dichterbij uitvoerders en eventuele opdrachtgevers van de moord te komen.

Bewakingsbeelden verdachten dood oud-profvoetballer
Op dezelfde dag dat advocaat Derk Wiersum werd doodgeschoten, werd in Amsterdam nog een moord gepleegd. Oud-profvoetballer Kelvin Maynard werd die avond – zonder dat hij het doorhad – achtervolgd door 2 mannen op een motorscooter en neergeschoten toen hij voor een stoplicht aan de Langbroekdreef stond. In de uitzending vertelt zijn vader over het verdriet van het verlies van zijn zoon en worden nieuwe bewakingsbeelden getoond van vlak voor de moord.

Zorgwekkende vermissing Leidse vrouw

Sinds zondagavond 27 oktober is de 51-jarige Karin Heemskerk uit Leiden vermist. Ondanks een grootschalige zoekactie afgelopen vrijdag in het groengebied tussen Leiden en Voorschoten is er nog geen spoor van mevrouw Heemskerk. Karin Heemskerk heeft een warme band met haar kinderen en kleinkinderen en zou hen nooit zo in zorgen laten zitten.
In de uitzending de laatst bekende bewakingsbeelden van de vrouw.

Mijdrecht: straatrovers verliezen kostbaar horloge en nemen nep-exemplaar mee

Een echtpaar uit Mijdrecht snapt nog steeds niet waarom nou juist zìj slachtoffer werden van een gewelddadige straatroof. Dinsdag 1 oktober werden ze – toen ze thuiskwamen van het boodschappen doen – aan de Roerdomp door twee mannen met een wapen bedreigd. De daders moeten achteraf van een koude kermis zijn thuisgekomen. Niet alleen verloren ze vrijwel direct het kostbare horloge van hun mannelijke slachtoffer; het horloge van de vrouw dat ze wèl buitmaakten was een replica…

Uitzending 5 november uiterst effectief

Hoewel vorige week dinsdag gelijktijdig de voetbalthriller Ajax – Chelsea werd uitgezonden, zorgden de bijna miljoen potentiële tipgevers die naar Opsporing Verzocht keken voor mooie resultaten. Zo is inmiddels de identiteit bekend van de verdachte van een mishandeling in Groningen en zijn ook aanhoudingen gedaan voor een gewelddadige straatroof in Bilthoven.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1