Home TV Nieuws TV NL I SPY, step into the shadow

I SPY, step into the shadow

Elke dag vechten geheime diensten een onzichtbare strijd om de nationale veiligheid in een land te waarborgen en terroristische aanslagen te voorkomen. Wat ze doen is geheim. Maar spionage gebeurt iedere dag, waar we bij zijn, vlak onder onze ogen. Voor het nieuwe AVROTROS- programma I SPY stappen drie Nederlandse voormalige inlichtingenofficieren uit de schaduw. Zij zetten hun kennis en ervaring in en onderwerpen 14 gewone Nederlanders aan een trainingsprogramma met als doel: zelfstandig uitgezonden worden op een buitenlandse missie. Een spion wordt niet geboren, een spion wordt gemaakt.

De veertien geselecteerde deelnemers gaan dag en nacht intern voor de training waarin hun grenzen worden verlegd en moed en lef hard nodig zijn. Ze krijgen te maken met verraad, gaan undercover onder totaal onverwachte omstandigheden, worden ondervraagd en moeten ongezien een target volgen. Wat doen zij, geblinddoekt en met een doorgeladen pistool, als er een dreiging op hen afkomt? Weten zij hun hoofd koel te houden? Weten zij, op het moment dat hun leven of dat van een ander ervan afhangt, de juiste beslissing te nemen?

Voormalig inlichtingenofficieren
Onno is bijna 17 jaar lang betrokken geweest bij risicovolle en politiek gevoelige operaties in het buitenland. Khalil heeft de afgelopen 10 jaar onder diverse dekmantels in het buitenland geheime missies uitgevoerd en verzorgde onder meer de techniek die daarbij nodig is. Hiske heeft in analytische en operationele rollen nationale en internationale onderzoeken gecoördineerd.

I SPY, vanaf maandag 2 december om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3

Vorig artikelDoe maar in Nederland en België
Volgend artikelFoto’s 11e van de 11e MECC Maastricht 2019 2/2
Ik ben de eigenaar van Planetzone