Home Nieuws Jongeren Elke dag portretten van jonge MH17-passagiers op NPO 3

Elke dag portretten van jonge MH17-passagiers op NPO 3

Op 17 juli a.s. is het vijf jaar geleden dat de MH17 werd neergeschoten boven Oekraïne. In de herdenkingsweek staat NPO 3 elke werkdag stil bij een jonge passagier van de MH17-vlucht. In de vijf afleveringen van ‘Break Free MH17’ vertellen familie en vrienden de levensverhalen van jonge, levenslustige mensen die aan boord waren van het vliegtuig. Zij waren allen op weg naar Azië, om de reis van hun leven te maken. Hun nabestaanden putten er troost uit om voor Break Free alsnog deze reis te maken. Voor deze serie zijn ook opnames gemaakt in Oekraïne, op de locatie van de crash.

‘Break Free MH17’ is van maandag 15 juli tot en met vrijdag 19 juli dagelijks te zien om 21.25 uur bij BNNVARA op NPO 3. Het vierde seizoen van Break Free was eerder te zien in maart dit jaar.

In de eerste aflevering op maandag 15 juli het portret van Laurens van der Graaff (30) uit Amsterdam. De ‘eeuwige student’ Laurens droomt van een leven als schrijver. Als 3-jarige doet hij al bijzondere uitspraken als ‘de wolken zijn de voetstappen van God’. Hij zet zijn eerste stappen in de literaire wereld, maar dat eerste echte boek van zijn hand wil er maar niet van komen. Laurens wordt leraar Nederlands en hij is de lievelingsleraar van de school. In juli 2014 is Laurens klaar voor het volwassen leven en boekt hij samen met zijn liefde Karlijn een ticket met de MH17 richting Indonesië. Vijf jaar na de ramp zijn Laurens’ beste vrienden Wim en Young-Kon inmiddels doorgegaan met hun leven. Als ze Laurens’ reis afmaken, en een vulkaan beklimmen, komen ze in ‘de wolken van Laurens’ terecht. De vraag dringt zich op: hebben ze de plotselinge dood van Laurens echt verwerkt?

In de tweede aflevering staat de slimme en reislustige Sascha Meijer (24) uit Amersfoort centraal. Vijf jaar na de ramp vliegt haar zus Fieke, samen met Sascha’s beste vriendin Tessa, naar haar bestemming Indonesië. Aan LINDA Nieuws vertelden Fieke en Tessa dat Break Free laat zien wie Sascha écht was: ‘De makers graven heel diep om tot de kern van een persoon te komen: ze bekijken oude beelden, spreken uitgebreid met alle familieleden en vrienden, luisteren heel goed – en dat anderhalf jaar lang.’

De uitzendvolgorde:

Maandag 15 juli: Laurens van der Graaff (30) uit Amsterdam.

Dinsdag 16 juli: Sascha Meijer (24) uit Amersfoort. 

Woensdag 17 juli: Tallander Niewold (22) uit Brummen.

Donderdag 18 juli: Paul Goes (33) uit Enschede.

Vrijdag 19 juli: Darryl Gunawan (19) uit Amstelveen. 

Break Free is bedacht en geregisseerd door documentairemaker Geertjan Lassche en wordt gepresenteerd door Chris Zegers.

‘Break Free MH17’ is een coproductie van BNNVARA en Skyhigh TV.

Zie ook: breakfree.bnnvara.nl

Vorig artikelJessie-acteur Cameron Boyce overleden
Volgend artikelNieuwe trailer Maleficent 2 gelanceerd
Ik ben de eigenaar van Planetzone