Home TV Nieuws TV NL Duncan Laurence en het Songfestival bij NPO

Duncan Laurence en het Songfestival bij NPO

Na maanden van voorbereidingen is het op donderdag 16 mei eindelijk zover: Duncan Laurence vertegenwoordigt ons land op de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv met zijn nummer Arcade. De komende periode staan diverse AVROTROS-programma’s in het teken van het Songfestival en wordt de kijker meegenomen in het grote avontuur van Duncan Laurence.

Dinsdag 14 mei
Op weg naar het Songfestival 2019, 20.30 uur, NPO 1
Bekende Nederlanders blikken vooruit op de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Welke landen weten vanavond een plaats in de finale van zaterdag te bemachtigen? We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo en Wil Boszhard, Gerard Joling, Emma Wortelboer, Koos van Plateringen, Rutger Vink, Annemieke Schollaardt, Berget Lewis en Albert Verlinde.

Eurovisie Songfestival 2019 – 1e halve finale, 21.00 uur, NPO 1
De live registratie van de eerste halve finale vanuit het Expo Centrum in Tel Aviv. Zeventien landen strijden deze avond in Israël voor een plek in de grote finale op zaterdag 18 mei. Songfestival-kenners Cornald Maas en Jan Smit verzorgen het commentaar.

Donderdag 16 mei
Op weg naar het Songfestival 2019, 20.30 uur, NPO 1
In Op weg naar het Songfestival 2019 de voorbeschouwing op de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Tegen wie neemt Duncan Laurance het deze avond op in Israël? En wat vinden de BN’ers van zijn Arcade? We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo en Wil Boszhard, Gerard Joling, Emma Wortelboer, Koos van Plateringen, Rutger Vink, Annemieke Schollaardt, Berget Lewis en Albert Verlinde.

Eurovisie Songfestival 2019 – 2e halve finale, 21.00 uur, NPO 1
Vanuit het Expo centrum in Tel Aviv de live registratie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland vanavond op dit grootse Europese podium. Hij strijdt met zijn zelfgeschreven nummer Arcade als zestiende act voor een plek in de finale op zaterdag 18 mei. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

Zaterdag 18 mei

Op weg naar het Songfestival 2019, 20.30 uur, NPO 1
Dé voorbeschouwing op de finale van het Eurovisie Songfestival. Welke landen komen volgens de BN’ers in aanmerking voor de overwinning? We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo en Wil Boszhard, Gerard Joling, Emma Wortelboer, Koos van Plateringen, Rutger Vink, Annemieke Schollaardt, Berget Lewis en Albert Verlinde.

Eurovisie Songfestival 2019 – Finale, 21.00 uur op NPO 1
In de finale van het Eurovisie Songfestival 2019 gaan 26 landen de strijd met elkaar aan. Welk land pakt de titel op deze 64e editie van de grootste muziekwedstrijd ter wereld? Live vanuit het Expo Centrum in Tel Aviv verzorgen Songfestival-kenners Jan Smit en Cornald Maas het commentaar voor de Nederlandse kijker.

Radio
Op Weg Naar De Finale, 15 mei t/m 17 mei, 09.00, NPO Radio 2
Live vanuit Tel Aviv is Bart Arens van woensdag 15 mei t/m vrijdag 17 mei te horen met zijn programma Op Weg Naar De Finale op NPO Radio 2. In deze speciale uitzendingen hoor je alle ins en outs over het Eurovisie Songfestival rechtstreeks vanuit het epicentrum in Israël. Bart ontvangt Songfestival-experts en gasten uit het team van Duncan, je kunt meedoen aan de Songfestival-quiz en natuurlijk komt ook Duncan zelf regelmatig over de vloer om te vertellen hoe het gaat.

NPO Start
Ook NPO Start omarmt het Eurovisie Songfestival dit jaar. Alle uitzendingen van het Eurovisie Songfestival kunnen live gekeken worden via de NPO Start app op je mobiel, tablet of smart-tv en via de browser op npostart.nl. En naast de mogelijkheid tot het terugkijken van alle Songfestival-gerelateerde programma’s, biedt NPO Start dit jaar ook extra video’s die niet op televisie te zien zijn!

Eurovisie Songfestival app
Nieuw dit jaar is de Eurovisie Songfestival app van AVROTROS. Nodig je vrienden uit, maak poules aan, beoordeel de kleding, liedjes en acts en voorspel de winnaar. Wie de uitslag het best beoordeelt en de hoogste score behaalt, is dé Eurovisie Songfestival expert van zijn poule! Beschikbaar vanaf 11 mei 2019.

foto: Duncan Laurence by: Paul Bellaart