Home TV Nieuws TV BE Wie wordt The Voice van Vlaanderen 2019?

Wie wordt The Voice van Vlaanderen 2019?

Na een parcours van 16 weken, waarop gemiddeld 938.049 kijkers (live+uitgesteld) wekelijks afstemden, is vrijdag hét moment van de waarheid aangebroken. In de ongetwijfeld spetterende finale wordt duidelijk wie The Voice van Vlaanderen 2019 wordt. Alex Callier zal dit jaar niét de winnende stem in zijn team hebben. De andere 3 coaches hopen wel nog op een eindzege: Koen heeft met Ibe en Wannes voor de allereerste keer 2 poulains in de finale, Bart zet alles in op Bram en Natalia duimt voor Fee. Wie van deze 4 toptalenten steekt vrijdag niet alleen €25.000, maar ook een platencontract op zak?

De 4 finalisten openen de finale elk met een nieuwe song. Wanneer iedereen aan bod is geweest, stopt het avontuur al meteen voor één kandidaat. De overige 3 talenten staan nadien met een nieuw nummer op het podium, waarna de kandidaat met de minste stemmen opnieuw afvalt. Nadien is het aan de 2 superfinalisten om nog een laatste keer te overtuigen met een zelfgekozen best of-nummer uit de wedstrijd. Degene die dan de meeste stemmen verzamelt via sms en vtm.be wordt uiteindelijk dé Voice. Het komt er dus op aan om de kijkers tot 3 keer toe te verrassen.

Naast 4 topfinalisten staan er vrijdag ook 2 internationale kleppers op het Voice-podium. Niemand minder dan Nederlander Duncan Laurence, die afgelopen weekend zijn land naar de overwinning zong op het Eurosongfestival, doet zijn Eurosong-act nog eens over in de finale. Met zijn winnende hit Arcade breekt hij momenteel records op Spotify en in internationale hitlijsten. De muzikale carrière van Duncan kwam zelf in een stroomversnelling dankzij zijn deelname aan de Nederlandse versie van The Voice. Coach Ilse DeLange, die nu de pannen van het dak zingt in Liefde voor Muziek, nam hem onder de arm en hij schopte het tot de halve finale. Nog meer internationaal talent is er vrijdag bovendien van de Amerikaanse popster Ava Max, die vorig jaar doorbrak met Sweet But Psycho. Zij brengt in de finale een medley van haar grootste hit en haar meest recente nummer, So Am I.

Met deze nummers strijden de finalisten voor de overwinning:

FEE (24, GENT)

Zingt Talk Dirty To Me van Jason Derulo
(I Don’t Wanna Be You Anymore van Billie Eilish)
(Figures – Jessie Reyez)

BRAM (22, ZELE)

Zingt Take On Me van AHA
(Viva La Vida van Coldplay) 
(Walking On The Moon – The Police)

IBE(17, GENK)

Zingt Way Down We Go van Kaleo
(Someone You Loved van Lewis Capaldi)
(Tenerife Sea – Ed Sheeran)

WANNES (16, BOCHOLT)

Zingt Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper
(Man In The Mirror van Michael Jackson)
(What About Us – Pink