Home TV Nieuws TV BE The Handmad’s Tale in juni beschikbaar voor iedereen

The Handmad’s Tale in juni beschikbaar voor iedereen

De succesvolle dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het Nederlandse publiek te zien op de televisiezender FOX. De serie won in 2017 vijf Emmy Awards en scoort een 8,5 op IMDB. Voorheen was de serie alleen on demand te zien voor het Nederlandse publiek. Maar vanaf juni komt hier verandering in en is de serie voor iedereen beschikbaar. FOX zendt de eerste twee seizoenen direct achter elkaar uit, in dubbele afleveringen, elke maandag van 21.00 tot 23.00 uur.

Gebasseerd op het boek van Margaret Atwood vertelt The Handmaid’s Tale het verhaal van het leven in de dystopie van Gilead, een totalitaire samenleving wat vroeger de Verenigde Staten was. Geconfronteerd door milieurampen en dalende geboortecijfers, wordt Gilead geregeerd door een fundamentalistisch regime dat vrouwen behandelt als eigendom van de staat. Offred (Elisabeth Moss) is een “Handmaid” (dienstmaagd) in het huishouden van de bevelhebber. Ze is één van de weinig overgebleven vruchtbare vrouwen en is gedwongen tot seksuele slavernij om een verwoeste wereld opnieuw te bevolken. In deze angstaanjagende maatschappij, waar een verkeerd uitgesproken woord haar het leven kan kosten, moet Offred navigeren tussen de bevelhebbers, hun onderdanige maar wrede vrouwen, de bediendes (Marthas) en haar mede dienstmaagden. In de tijd waar iedereen een spion zou kunnen zijn voor Gilead, heeft Offred maar één doel voor ogen: overleven en haar dochter vinden, die van haar is weggenomen. Bekijk hier de video waarbij de cast het verhaal vertelt.

The Handmaid’s Tale bestaat nu uit drie seizoenen en zou later dit jaar met een vierde seizoen komen. Echter is de productie van het vierde seizoen uitgesteld door de voorzorgsmaatregelen voor het coronavirus. Later dit jaar is het derde seizoen ook te zien op FOX.

https://www.youtube.com/watch?v=RX0uLi87Y5Y&feature=youtu.be