Home Nieuws TV Nieuws Stemmen van Nasrdin Dchar en Paulien Cornelisse in Kop op!

Stemmen van Nasrdin Dchar en Paulien Cornelisse in Kop op!

©VPRO

In de animatieserie Kop op! vinden drie vrienden – Sef, Wesley en Marjolein – een mysterieuze wasmachine die hoofden om kan wisselen. Hierdoor kunnen Sef, Wesley en Marjolein als elkaar door het leven gaan. Zo belanden de vrienden in komische maar ook leerzame situaties. Hoe is het bijvoorbeeld om een dag van gender te wisselen? Hoe gaat het eraan toe in een familie van Nederlands-Marokkaanse afkomst? Of, hoe is het om een dag in een rijke familie te belanden?

De stemmen van de drie vrienden worden ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse. De korte film Kop op!, waarop deze serie is gebaseerd, is gemaakt door de succesvolle animatiestudio Job, Joris & Marieke en werd in 2019 bekroond met een International Emmy Kids Award in de categorie Animation.

Job, Joris & Marieke over de serie

In elke aflevering wordt er door karakters van hoofd gewisseld wat grappige misverstanden oplevert in het verhaal. Maar niet alleen in het verhaal. Tijdens het maken van de serie waren wij zelf soms ook in de war, wisten de stemacteurs niet meer wie ze waren of hadden de animatoren per ongeluk een hele scène geanimeerd met Wesley terwijl het Sef had moeten zijn!

We hopen dat Kop op! kinderen aan het denken zet. Jezelf in andermans schoenen kunnen plaatsen en empathie hebben voor elkaar is namelijk een belangrijke en noodzakelijke vaardigheid.

©VPRO

Over de makers

Job, Joris & Marieke maakten eerder de korte film A Single Life die in 2015 genomineerd werd voor een Oscar en de clip voor het nummer Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel. Kop op! wordt geproduceerd door Viking Film in coproductie met de VPRO. De scenario’s zijn geschreven door Lotte Tabbers en Luuk van Bemmelen, gebaseerd op de ideeën van Job, Joris & Marieke. De serie Kop op! is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NPO-fonds en de Netherlands Production Incentive. 

Kop op!: vanaf 27 februari, elke zondag, 9.25 uur, VPRO, NPO Zapp

Bron en foto: ©VPRO

Vorig artikelBert Wagendorp en Eva Posthuma de Boer in Brommer op zee
Volgend artikelMillion Dollar Wheels met Jamie Foxx nieuw op discovery+