Home Nieuws TV Nieuws Spraakmakende gesprekken met queer schrijvers Nina Polak en Hanna Bervoets e.a. in...

Spraakmakende gesprekken met queer schrijvers Nina Polak en Hanna Bervoets e.a. in podcast van dramaserie ANNE+

Podcast uit dramaserie ANNE+ met nieuwe generatie denkers, opiniemakers en dromers nu overal te beluisteren

Personage Anne (Hanna van Vliet) uit de dramaserie ANNE+ interviewt bekende queer schrijvers Nina Polak, Hanna Bervoets, Pete Wu, Esther Duysker en Gijs van der Sanden in de ANNE+Podcast. Het tweede seizoen van ANNE+ is nu te zien bij BNNVARA op NPO3 en op NPO Plus. In dit seizoen start het fictieve hoofdpersonage Anne (Hanna van Vliet) een podcast waarin zij schrijvers interviewt over intimiteit, vriendschap en volwassen worden. Deze podcast is vanaf 24 maart daadwerkelijk wekelijks te beluisteren. Het personage Anne is fictief, maar de interviews zijn echt en herkenbaar voor een generatie die opgroeit met veel mogelijkheden, maar ook met twijfels en onzekerheden.

In de eerste aflevering interviewt Anne toneel- en filmschrijver Esther Duysker. Zij staat op het punt om te trouwen met haar vriendin, wanneer ze opeens beseft dat zij daar nog helemaal niet klaar voor is. Esther worstelt keer op keer met de vraag: hoe verlies ik mij niet in een ander? Een interview over hoe je dicht bij jezelf kan blijven, ook al is dat soms heel lastig.

  • 24 maart – aflevering 1 met Esther Duysker en aflevering 2 met Gijs van der Sanden
  • 31 maart – aflevering 3 met Nina Polak
  • 7 april – aflevering 4 met Pete Wu
  • 14 april – aflevering 5 met Hanna Bervoets

Beluister de podcast op SpotifyApple Podcasts of Google Podcasts 

De makers

De ANNE+Podcast wordt gemaakt door Anna Peeters, die eerder met haar documentairefilm De lengte van liefde de Debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival won. Nele Eeckhout en Siona Houthuys (AudioCollectief SCHIK) monteren de podcast. Hun eerdere podcast BOB ging in première op het IDFA in 2017 en won oa de publieksprijs bij De Tegel. Eindredactie wordt gedaan door Randy Vermeulen.ANNE+, een serie van Maud Wiemeijer (script), Valerie Bisscheroux (regie) en Hanna van Vliet, is elke dinsdag om 22.10 te zien bij BNNVARA op NPO3. De serie is een coproductie van Millstreet Films en BNNVARA. ANNE+ is ook in één keer te ‘bingen’ op NPO Plus.