Home Nieuws TV Nieuws Satirisch sketchprogramma fileert de Nederlandse samenleving

Satirisch sketchprogramma fileert de Nederlandse samenleving

©VPRO

Clarice Gargard en Hasna El Maroudi van feministisch journalistiek platform Lilith Magazine zijn het zat om over ongelijkheid en onrecht in de samenleving te praten. Wellicht brengt erom láchen nieuwe inzichten, of op z’n minst opluchting. Daarom bedachten ze samen met een team creatievelingen Seef spees, een satirisch sketchprogramma dat de Nederlandse samenleving op authentieke wijze spiegelt, persifleert en fileert. Met o.a. Romana Vrede, Noraly Beyer en Soundos El Ahmadi.

Hoe kan het dat Mark Rutte van alles vergeet en toch aan de macht blijft? Wat gebeurt er als je als gewone zwarte vrouw ineens net zo rijk wordt als Elon Musk? Hoe kun je het beste onder de druk uitkomen om geld naar je familie in Turkije te sturen? Seef spees is een experimenteel programma waarbij er met satire en absurdisme naar de samenleving en culturele normen wordt gekeken. Misschien lach je je rot, steek je er iets van op, doet het een beetje pijn of vraag je je af waar de fuck je nou net naar gekeken hebt. Alles kan en mag in de speeltuin van een nieuwe generatie makers.

Clarice Gargard:

Met een fenomenaal team nemen we hedendaagse thema’s onder de loep, op onze manier en met onze saus. Om te entertainen, de discussie op scherp te zetten en te ontregelen. We claimen niet hét antwoord te hebben, maar we experimenteren een beetje en hopen dat daar wereldvrede uitkomt.

Giancarlo Sanchez:  

Werken aan Seef spees was een feest. Zowel de brainstorms als het maken van een show had bijna een troostende werking. We kunnen eindeloos de verschillen aanstippen, maar uiteindelijk hebben we meer met elkaar gemeen dan je denkt. Alle overgevoeligheden overboord gooien werkte gek genoeg bevrijdend. Maar misschien mag ik dat niet zeggen. Of wel. Of niet. Wel. Niet. Wel. Niet.

Soundos El Ahmadi:

Eindelijk een programma waarin grappen over de maatschappij worden gemaakt en de maatschappij ook gerepresenteerd wordt in redactie, makers en acteurs. En dat pas in 2022. Het werd tijd!

Seef spees (4 afleveringen), vanaf maandag 28 maart, rond 21.25 uur, VPRO, NPO 3

Bron en foto: ©VPRO

Vorig artikelKensington, Chef’Special en Davina Michelle naar Indian Summer Festival 2022
Volgend artikelTrust introduceert Callaz TKL-gaming toetsenbord