Home Nieuws Film nieuws Rory Kinnear vertolkt Tom Bombadil in het tweede seizoen van The Lord...

Rory Kinnear vertolkt Tom Bombadil in het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power

Nieuwe beelden onthullen dat het populaire personage van J.R.R. Tolkien in het tweede seizoen van de hitserie zijn iconische blauwe jas en gele laarzen draagt

Vandaag heeft Prime Video de rol aangekondigd die de Award winnende acteur Rory Kinnear (James Bond-films, The Imitation Game) in The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat spelen. Dat Rory Kinnear onderdeel uitmaakte van de cast van seizoen 2 was reeds bekend, nu is duidelijk geworden dat hij de rol vertolkt van het, door de fans, geliefde personage Tom Bombadil. Het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 29 augustus 2024 exclusief te zien op Prime Video. 

Deze aankondiging komt na veel online speculatie, want de tijdloze, mysterieuze en joviale Tom Bombadil is al tientallen jaren geliefd bij Tolkienfans. Gezien zijn rol in zoveel sleutelmomenten van het grotere verhaal, is de afwezigheid van het personage in andere beeldende voorstellingen van Midden-aarde vaak het onderwerp geweest van stevige discussies. Het nieuws werd onthuld middels gloednieuwe beelden van de serie en een interview in Vanity Fair dat eerder vandaag online verscheen.

De showrunners van de serie, J.D. Payne en Patrick McKay, zijn enthousiast over dit nieuwe element in het verhaal en trots dat de getalenteerde Kinnear deze iconische rol tot leven brengt. “Hij is grillig, magisch en bijna onnozel, maar hij heeft ook de wijsheid van de eeuwen en diepe emotionele bronnen van oude geschiedenis. Zijn uitstraling en functie zijn gebaseerd op Noorse mythen en Europese sprookjes.” aldus McKay. “Grappig genoeg is hij het meest Lord of the Rings-achtig in The Lord of the Rings.” Payne voegt eraan toe: “Tom is een soort merkwaardigheid binnen het verhaal. Terwijl de wereld donkerder is, zingt en vertelt Tom versjes die kindergedichten hadden kunnen zijn. Hij trotseert als het ware de tonale verschuiving van de rest van het seizoen en is een echt lichtpunt in een zee van duisternis.” 

Kinnear omarmde de kans om in de beroemde gele laarzen te springen en vertelde dat de beschrijving van Tom Bombadil weliswaar bekend was bij de lezers, maar dat hij graag de mogelijkheid kreeg om de stem en maniertjes van het raadselachtige wezen voor het eerst te vertolken in een verfilming van Tolkiens werk.“Er heerst een gevoel van enorme ervaring, openheid en empathie. Dat hij, Bombadil, zoveel heeft meegemaakt dat hij weet dat het de kleine dingen zijn die belangrijk zijn. Dat voelde voor mij heel toegankelijk waardoor ik beter begreep wie hij was.” aldus Rory Kinnear.

Karakter beschrijving:
Rory Kinnear speelt “Tom Bombadil”,
een figuur van onbekende afkomst in Tolkiens werken die een tijdloze wijsheid projecteert, vaak personages in een richting stuwt om dingen duidelijker te zien en hen helpt de wijde wereld om hen heen beter te begrijpen. Hij beweert zo oud te zijn als Midden-aarde zelf en bezit wijsheid die ver buiten het bereik van anderen ligt. Bombadil is essentieel voor de geest van ontdekking en de zoektocht naar betekenis. Hij is beroemd om zijn gele laarzen, blauwe jas en hoed met veren en zijn raadselachtige uitdrukkingen in zingende versjes. Daarnaast onthulde Chris Smith, Tolkien Publishing Director bij HarperCollins, in Vanity Fair dat het boek getiteld The Adventures of Tom Bombadil opnieuw zal worden uitgebracht in paperback door HarperCollins op 20 augustus 2024, vlak voor de terugkeer van de serie op Prime Video. Smith: “Ik kijk ernaar uit dat met de introductie van Rory Kinnear’s vertolking van Tom Bombadil in The Rings of Power, het publiek geïnspireerd wordt om meer te leren over dit unieke personage dat geliefd is bij generaties lezers over de hele wereld, en zal genieten van het delen in zijn vele avonturen in J.R.R. Tolkien’s Midden-aarde.”

Bron en foto © Prime Video