Home Nieuws Film nieuws Prime Video en Kilter Films lanceren de officiële trailer voor de langverwachte...

Prime Video en Kilter Films lanceren de officiële trailer voor de langverwachte nieuwe serie Fallout

© Prime Video

Vandaag onthult Prime Video de officiële trailer voor de post-apocalyptische serie Fallout, gebaseerd op een van de allergrootste videogame series aller tijden. De trailer toont de wereld van Fallout en de kenmerkende donkere humor. Hierin is te zien hoe ‘Vault Dweller’ (bewoonster van een nucleaire schuilkelder) Lucy (Ella Purnell) worstelt om zich te adapteren aan de gevaarlijke door straling verwoeste wereld. Ook maken we in de trailer kennis met Moldaver (Sarita Choudhury) en Ma June (Dale Dickey). De achtdelige serie is vanaf 11 april wereldwijd te zien op Prime Video, een dag eerder dan vooraf aangekondigd.

In de serie spelen Ella Purnell (Yellowjackets), Aaron Moten (Emancipation) en Walton Goggins (The Hateful Eight) de hoofdrollen. De cast van de serie wordt aangevuld met Moisés Arias (The King of Staten Island), Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Sarita Choudhury (Homeland), Michael Emerson (Person of Interest), Leslie Uggams (Deadpool), Frances Turner (The Boys), Dave Register (Heightened), Zach Cherry (Severance), Johnny Pemberton (Ant-Man), Rodrigo Luzzi (Dead Ringers), Annabel O’Hagan (Law & Order: SVU) en Xelia Mendes-Jones (The Wheel of Time).

Amazon MGM Studios en Kilter Films produceren in samenwerking met Bethesda Game Studios en Bethesda Softworks. Jonathan Nolan regisseerde de eerste drie afleveringen van de serie. Geneva Robertson-Dworet en Graham Wagner zijn de uitvoerende producenten, schrijvers en co-showrunners. De serie is afkomstig van Kilter Films en uitvoerende producenten Jonathan Nolan en Lisa Joy. Athena Wickham van Kilter Films is ook aangesloten als producent, samen met Todd Howard voor Bethesda Game Studios en James Altman voor Bethesda Softworks. 

Over Fallout
Fallout is gebaseerd op een van de allergrootste videogame series aller tijden. De serie gaat over de verdeeldheid tussen hen die iets bezitten en zij die niets hebben, in een wereld waar er bijna niets meer is. 200 jaar na de apocalyps keren de vriendelijke bewoners van de luxe schuilkelders gedwongen terug naar het door straling verwoeste landschap dat hun voorouders achterlieten. Ze zijn verbijsterd wanneer ze een ongelofelijk complexe, verrass end eigenaardige en zeer gewelddadige wereld ontdekken.

Ella Purnell speelt Lucy, een optimistische Vault-bewoner met een Amerikaanse can-do mentaliteit. Haar empathische en idealistische aard wordt op de proef gesteld wanneer ze de nucleaire schuilkelder moet verlaten om haar vader te redden. Aaron Moten speelt Maximus, een jonge soldaat die zichzelf opgewerkt heeft tot schildknaap in de militaristische factie Brotherhood of Steel. Hij doet alles om het doel van de Brotherhood, orde en gezag in de wereld bewaken, te bereiken. Walton Goggins speelt de Ghoul, een achterbakse premiejager die een 200-jarige geschiedenis van de post-nucleaire wereld met zich meedraagt. 

Over Kilter Films
Kilter Films is een bekroond productiebedrijf uit Los Angeles, opgericht door Lisa Joy en Jonathan Nolan met hun producerende partner Athena Wickham. Nolan is een veelgeprezen, Academy Award- en Emmy Award-genomineerde schrijver, regisseur en producent, bekend van zijn werk aan The Dark Knight, Interstellar en Memento. Joy is een Emmy Award-genomineerde schrijver, regisseur en producent.  Kilter Films produceerde HBO’s hitserie Westworld, die in vier seizoenen 54 Emmy-nominaties verdiende, samen met DGA-, WGA-, PGA- en SAG-nominaties, en nog steeds de best bekeken eerste seizoenshow in de geschiedenis van HBO is. Via hun deal met Amazon produceerde Kilter Films de serie van William Gibsons’ sci-fi thrillerroman The Peripheral uit 2014, met Chloe Grace Moretz, Gary Carr en Jack Reynor in de hoofdrollen. Zij hebben ook samengewerkt met Bethesda Game Studios om Fallout te ontwikkelen, een serie gemaakt voor Amazon gebaseerd op de wereldwijd bekende videogame franchise, met Ella Purnell, Walton Goggins en Aaron Moten in de hoofdrollen, waarbij Nolan de eerste drie afleveringen regisseert. Kilter Films produceerde ook de Emmy-genomineerde misdaadserie Person of Interest, gecreëerd door Nolan, die vijf seizoenen en meer dan 100 afleveringen liep op CBS. In de film maakte Joy haar regiedebuut met Reminiscence voor Warner Bros. Met Hugh Jackman, Rebecca Ferguson en Thandiwe Newton in de hoofdrollen, schreef Joy het script, dat op The Black List terecht kwam, en produceerde ze samen met Nolan en Wickham. Kilter Films produceert ook interactieve en transmediale marketing, waaronder een Westworld Super Bowl spot geregisseerd door Nolan.

Bron en foto © Prime Video