Home Nieuws TV Nieuws Podiumkunstenaars in de spotlight in ‘Op de planken’,

Podiumkunstenaars in de spotlight in ‘Op de planken’,

Foto: Pink Oculus ©Double 2 Mediaproducties

Vanaf dinsdag 19 juli zendt Omroep NTR elke week op NPO 2 extra het televisieprogramma Op de planken uit. In elk van de 14 afleveringen staan drie podiumkunstenaars centraal, afkomstig uit de wereld van theater, dans, spoken word en muziek. Naast een registratie van een deel van de voorstelling of het repertoire, praten de kunstenaars openhartig en bevlogen over hun werk, hun passie en de uitdagingen in hun vakgebied.

Afspiegeling culturele landschap

De opnames vonden in april en mei van dit jaar plaats in het imposante Eemklooster in Amersfoort. Hier ontving het programma podiumkunstenaars als muzikant Ruben Hein met z’n project OCEANS, theatermakers George en Eran met hun voorstelling “Richard Pryor” en danseres Sanne Clifford met “Crossing Currents – Parts in Motion”. De enorme variëteit in de verschillende podiumkunsten die worden getoond, maken Op de Planken een uniek tv-programma. “Voor ons als tv-makers is er bijna niets zo fijn om met grote talenten en veel variëteit op een bijzondere locatie te kunnen werken. Het is goed dat NPO2 extra hier uitzendruimte voor vrij maakt. Op de planken geeft een geweldige kijk op kwaliteit in Nederland“. Aldus Jan Douwe Kroeske, Producent Double 2 Mediaproducties.

Samenwerking NORMA

De podiumkunstenaars zijn geselecteerd uit de aanmeldingen bij het platform Cultuurexplosie van NORMA, de rechtenorganisatie voor uitvoerende kunstenaars, zoals acteurs, muzikanten en dansers. Het programma wil een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met Nederlandse podiumkunstenaars, die nog maar sporadisch de kans krijgen om voor grotere zalen op te treden. Manoushka Zeegelaar Breeveld, vicevoorzitter Raad van Rechthebbenden van NORMA  over het programma: “Bij NORMA zijn we zeer verheugd dat met Op de planken een podium is gecreëerd dat uitvoerende kunstenaars de aandacht biedt die ze verdienen, mét passende gages. Werk dat anders was blijven liggen door de bizarre omstandigheden waar we de afgelopen twee jaar in verkeerden.

Het televisieprogramma Op de planken is een samenwerking van NORMA met Double 2 Mediaproducties en NTR. De uitzendingen zijn wekelijks om 19.30 uur te zien op NPO 2 extra en terug te kijken op NPO Start.

Bron: NTR Foto: Pink Oculus ©Double 2 Mediaproducties

Vorig artikelLuistercijfers: Qmusic grootste zender van het land
Volgend artikelHeracles Almelo versterkt zich met Sylian Mokono