Home Nieuws TV Nieuws Onderwerpen AvroTros programma’s week 52

Onderwerpen AvroTros programma’s week 52

Mollenstreken © Michel Schnater

Welke AVROTROS-programma’s mag je écht niet missen? En welke fragmenten zijn zeker het bekijken waard? Om goed op de hoogte te blijven geven we je een kleine compilatie van onderstaande programma’s.

Maandag 27 december

CupCakeCup | 18.20 uur op NPO Zapp
Vandaag begint de strijd om de Gouden CupCakeCup. Dit is het 10e seizoen en om dat te vieren hebben chefs Rémy & Robèrt een taart gebakken voor presentator Klaas van der Eerden. Maar er ontbreken nog kaarsen… Die gaan de 7 bakduo’s maken. Van cupcakes natuurlijk.

Woensdag 29 december

TopPop test | 20.30 uur op NPO 3
Niemand minder dan mister Toppop Ad Visser presenteert deze quiz over 50 jaar Toppop-geschiedenis. Met veel legendarische fragmenten uit het Toppop-archief: van ABBA tot de Dolly Dots, van David Bowie tot Julio Iglesias, van BZN tot de Jackson Five en nog veel meer. Aangevuld met smeuïge anekdotes over de artiesten en hun optredens in de Toppop-studio. En ook danseres Penney de Jager ontbreekt natuurlijk niet. In de studio worden de vragen beantwoord door Cornald Maas, Euvgenia Parakhina, Dyantha Brooks, Défano Holwijn, Monique en Suzanne Klemann.

Tussen Kunst en Kitsch | 20.35 uur op NPO 1
Expert Paul van Rosmalen taxeert vanuit het Nederlands fotomuseum Rotterdam een mobile van Pol Bury uit 1955. Deze mobile heeft wel wat geleden, maar is onmiskenbaar authentiek. De kunstenaar is in Europa een van de grondleggers van de kinetische kunst, bewegingskunst, en dat geldt ook voor deze mobile. In zijn latere sculptures werkte hij veelvuldig met water. Hij ontwierp fonteinen waarmee hij over de hele wereld bekend werd. In Brussel staat de bekende Pol Bury Fontein. Pol Bury overleed in 2005 in Parijs.

Vrijdag 31 december

Jill | 16.50 uur op NPO Zapp
Jill geeft tips voor een extra feestelijke oud en nieuw. Ze laat je zien hoe je zelf lipgloss maakt en hoe je vuurwerk tekent. Jill heeft Evy (9) te gast. Voor haar oom maken ze kniepertjes. Verder blikt Jill terug op het afgelopen jaar. Wat is haar mooiste herinnering?

© AVROTROSABBA Sing-A-Long | 20.45 uur op NPO 3
Wie kent ze niet? Waterloo, Dancing Queen en Take a chance on me. Jong tot oud kan deze hits letterlijk meezingen. In de ABBA Sing-a-Long komen alle grote hits van de band ABBA langs. In de meezing-quiz maken drie duo’s uit wie het meeste weet van ABBA. De bekendste ABBA-nummers, fragmenten, clips en foto’s komen voorbij en onze eigen band in de studio speelt een groot aantal ABBA-krakers. Met deze meezingshow op oudejaarsavond komt Nederland helemaal in de stemming. Reden genoeg om thuis met familie en vrienden mee te spelen én te zingen! Presentatie: Kees Tol en Romy Monteiro.

© Oscar VerpoortMINDF*CK Oudejaarsspecial 2021 | 21.40 uur op NPO 1
In deze speciale, extra feestelijke aflevering van MINDF*CK demonstreert illusionist Victor Mids illusies op de ijsbaan, test hij het evenwichtsorgaan van nietsvermoedende deelnemers terwijl ze een dienblad champagne vasthouden en heeft hij voor influencers Bas Smit en Nicolette van Dam een groot, onverklaarbaar beïnvloeddings-experiment voorbereid. Dit wil je niet missen!

Muziekfeest van het jaar | 22.10 uur op NPO 3
Ga knallend het nieuwe jaar in met het Muziekfeest van het Jaar! Een keur aan Nederlandse artiesten heeft, met het symfonische orkest o.l.v. Marcel Fisser,  hun grootste hits gezongen tijdens dit eindejaarsspektakel. In deze compilatie komen zij allemaal nog een keer voorbij om samen het oude jaar uit en het nieuwe jaar in te luiden.

Zaterdag 1 januari

START | Wie is de Mol? | 20.30 uur op NPO 1
In het 22e seizoen van Wie is de Mol? proberen de kandidaten met opdrachten zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Ze zullen goed moeten samenwerken, want opnieuw is in hun midden die ene tegenstander: De Mol. Ongemerkt zal hij de boel saboteren, zodat de winst zo laag mogelijk blijft. De kandidaten willen niets liever dan de Mol ontmaskeren. Hoe ver zijn zij bereid te gaan voor het antwoord op die ene vraag: Wie is de Mol?

Nu te Zien | 21.15 uur op NPO 2
Ze is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld: De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954). Ze maakte niet alleen indrukwekkende schilderijen, maar had ook een roerig leven vol tegenslag door kinderpolio en een bijna fataal busongeluk op haar achttiende. Directeur van Museum De Fundatie Ralph Keuning bekijkt op de tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum in Assen hoe zij kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon.

START | MolTalk | 21.40 uur op NPO 3
Live vanuit De Hallen in Amsterdam bespreken (oud)-kandidaten en andere gasten de afleveringen van Wie is de Mol? en wordt er flink gediscussieerd over opdrachten, complotten en theorieën. Ook worden de tweets en app-statistieken van de kijkers onder de loep genomen en wordt er verder gespeurd naar de Mol. Presentatie: Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg.

Ik Vertrek | 22.45 uur op NPO 1
Dick en Vanessa leiden een druk bestaan in Amsterdam. Nadat Vanessa een burn-out heeft gehad en Dick last kreeg van gezondheidsklachten, beseft het stel dat ze hun dromen moeten najagen. Ze verkopen hun Amsterdamse bovenwoning en schaffen met de overwaarde een vervallen villa in de Algarve in Portugal aan. Hier willen ze een vakantieparadijs voor surfers bouwen. Dick en Vanessa zijn geen doe-het-zelvers en dus nemen ze een aannemer in de arm. De beste man neemt het niet zo nauw met de strakke planning, waardoor ze tot drie keer toe de opening moeten verplaatsen.  Het is nog maar de vraag of de aannemer de nieuwe deadline haalt…

Zondag 2 januari

Ninja Nanny | 09.00 uur op NPO Zapp
Denny doet een boekje open over het criminele verleden van Hunters vader. Burgemeester Van der Kraai krijgt een zenuwinstorting nadat Christa hem de waarheid heeft verteld. Met Joaquim ontdekt Hunter in welk huis de motorbende die Gooidorp terroriseert, de volgende keer gaat inbreken. Hunter en Farah komen eindelijk weer samen als Ninja’s in actie, wanneer ze de bende opwachten…

START | Mollenstreken | 18.45 uur op NPO Zapp
Speurneus Lavezzi Rutjes is terug om de Mol te ontmaskeren! In zijn eigen studio bespreekt hij de nieuwste aflevering van Wie is de Mol?. Samen met zijn mollenkijkers zoekt Lavezzi naar geheime hints en verdachte mollenstreken om antwoord te geven op die ene vraag: Wie is de Mol?

Tijl en de Negende van Beethoven | 19.25 uur op NPO 2
In een nieuwe serie Tijl en de Negende van Beethoven gaat Tijl Beckand op zoek naar de verhalen achter de voor hem allergrootste componist aller tijden: Ludwig van Beethoven. In deze derde aflevering zien we hoe Beethoven uiteindelijk definitief in Wenen terecht komt en bezoekt Tijl de plek waar hij de Negende schreef. Los van het dirigeren valt er nog veel meer te regelen voor het grote concert. Tijl stort zich op alle voorbereidingen.

START | Draadstaal | 22.10 uur op NPO 3
In dit satirische sketchprogramma met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zijn er naast vele nieuwe personages en een verse lading bijzondere First Dates natuurlijk ook moderne klassiekers als Fred en Ria, Joop en Leon in de snackbar en de onnavolgbare weerman. Deze bonte verzameling karakters ondergaan en bespreken op onnavolgbare wijze de actuele stand van Nederland en omstreken

Bron: AVROTROS Foto’s © Oscar Verpoort / Michel Schnater / AvroTRos

Vorig artikel[video] Afrika Cup live bij ESPN
Volgend artikelStart-up Dyme deelt geld uit aan nietsvermoedende mensen
Ik ben de eigenaar van Planetzone