Home Nieuws TV Nieuws Onderwerpen AvroTros programma’s week 49

Onderwerpen AvroTros programma’s week 49

Victor Mids met Sunnery James en Ryan Marciano © Oscar Verpoort

Welke AVROTROS-programma’s mag je écht niet missen? En welke fragmenten zijn zeker het bekijken waard? Om goed op de hoogte te blijven geven we je een kleine compilatie van onderstaande programma’s

Maandag 6 december

START | Zappelin Go | 07.10 uur op NPO Zappelin
Soy beleeft samen met zijn vriend Joe de leukste, spannendste en stoerste avonturen. De kinderen worden uitgedaagd om de bewegingen uit de verhalen samen met Soy en Joe mee te doen.

START | De avonturen van Pim & Pom in het museum | 11.00 uur op NPO Zappelin
Als Pim en Pom gaan schaatsen in het ‘Winterlandschap met schaatsers,’ van Avercamp, botsen ze tegen het kleutertje Dirk op, dat verdrietig is omdat hij het niet kan. Pim en Pom helpen Dirk ieder op hun eigen manier, zodat hij al snel merkt, dat hij best kan schaatsten. Als hij er maar in gelooft.

START | CupCakeCup – selectiedagen | 18.30 uur op NPO Zapp
Twee bakduo’s strijden om een plek in de grote CupCakeCup in de kerstvakantie. Thuis hebben ze hun beste cupcake ever gemaakt. In de studio testen chefs Rémy en Robèrt hun kwaliteiten met een speciale battle-opdracht.

START | De TV Show | 21.25 uur op NPO 1
Hoe is het ze vergaan – soms tientallen jaren na de uitzending- de iconen die in de loop van de afgelopen 40 jaar het nieuws bepaalden? Zoals bijvoorbeeld het Vietnamese napalmmeisje Kim Phuc en de gegijzelde RAF-piloot John Peters? Hoe kijken man, vrouw, kinderen, familie of vrienden nu naar de overleden hoofdpersonen als bijvoorbeeld George Best, Roald Dahl, Pim Fortuyn, Che Guevara en het op het strand aangespoelde jongetje Aylan Kurdi? Ruim baan voor de meest emotionele en hilarische quotes en momenten en de levenslessen van André van Duin, John Kraaijkamp, Oprah Winfrey, Roger Moore, David Bowie, Sting, Henry Kissinger e.v.a.

Dinsdag 7 december

Volle Zalen | 20.30 uur op NPO 2
Acteur Hans Croiset blikt terug op zijn leven en carrière. Zo neemt hij presentator Cornald Maas mee voor een wandeling over de Ginkelse Hei, waar hij als kind tijdens de oorlog parachutisten zag landen. Veel later zou Croiset een bescheiden rol krijgen in de oorlogsfilm A Bridge Too Far, over de Slag om Arnhem. Thuis spreekt de acteur openhartig met Maas over zijn ingewikkelde familierelaties, met name zijn moeizame relatie met zijn ook acterende vader Max. Onder regie van zijn echtgenote Agaath Witteman en met zoon Julien als tegenspeler staat Croiset dit najaar op de planken met de voorstelling Beneden de Rivieren.

Amalia 18 jaar | 20.35 uur op NPO 1
Op 7 december wordt onze kroonprinses Amalia 18 jaar. Een belangrijke plicht die daarbij komt kijken is dat zij automatisch Koningin wordt, mocht haar vader Willem Alexander onverhoopt komen te overlijden. In Amalia 18 jaar loopt Dionne Stax door het leven van Amalia en spreekt ze met experts op het gebied van de Nederlandse monarchie, staatkunde en de Europese royalty om erachter te komen wat voor een Koningin Amalia wordt. En hoe bereidt ze zich daar zo goed mogelijk op voor?

Nu te Zien! | 21.10 uur op NPO 2
In de jaren ‘90 trokken ze ‘s nachts met een spuitbus de straten in. Nu hebben ze die spuitbussen aangevuld met kwasten en latex en zijn ze uitgegroeid tot professionele kunstenaars. In de oude glasfabriek in Schiedam bekijkt directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker de abstracte vormen, kleurstudies en sculpturen van deze groep ‘post-graffiti’ kunstenaars.

Woensdag 8 december

De 3 sterrren camping | 20.25 uur op NPO 3 
Deze week komen er drie mensen met liefde voor muziek op bezoek: muzikant Glen Faria, Rikki Borgelt, bekend als zangeres van de band Rondé en radio-DJ Domien Verschuuren. Om de ochtend fris en fruitig af te trappen krijgt Domien een mocktail, kijken Kees en Glen een hele domme film en krijgt Rikki een grasmaaiende Simon… Mensen zonder hobby’s: ze bestaan en Domien Verschuuren is er een van. En dus hebben de gastheren een hobby voor hem bedacht. Zandkastelen bouwen! Als blijk van dank werkt  Domien mee aan een muzikaal intermezzo.

Donderdag 9 december

Ik Vertrek
| 20.35 uur op NPO 1
Steven en Miranda hebben het goed voor elkaar in Nederland. Toch kriebelt het al een lange tijd om iets anders te gaan doen. In het Franse Lavercantière hebben ze hun oog laten vallen op een chateau met 12 hectare grond. Hier willen ze vier appartementen en een glamping realiseren. Puberzoon Roan gaat ook mee, maar dochter Isa blijft in Nederland om haar studie af te maken. Na een emotioneel afscheid vertrekt het drietal naar Frankrijk. Maar voordat ze überhaupt van start kunnen met klussen, lopen ze tegen een vervelende verkopende partij aan. De huidige eigenaar liegt en bedriegt en daar zijn Steven en Miranda niet van gediend…

Zaterdag 11 december

Muzieklegendes | 13.05 uur op NPO 1
Op 30 juni 2021 zou André Hazes 70 jaar zijn geworden. In deze aflevering van Muzieklegendes vertelt Jan Paparazzi je alles over het leven van Neerlands grootste volksheld. Van het moment dat hij ontdekt werd door Johnny Kraaijkamp op de Albert Cuypmarkt tot zijn grote uitverkochte concerten waar hij altijd zenuwachtig voor was.

MINDF*CK | 20.30 uur op NPO 1
Deze aflevering van MINDF*CK leert illusionist Victor Mids je hoe je altijd kunt winnen met balletje-balletje, demonstreert hij hoe geld je gedrag kan beïnvloeden en zie je de knallende seizoensfinale met DJ-duo Sunnery James en Ryan Marciano.

Zondag 12 december

START | Maestro Aftertalk | 08.45 uur op NPO 1
Presentator Frits Sissing blikt samen met presentatrice én klassieke muziekkenner Jet Berkhout terug op de show. Frits borrelt na met de Maestro’s in spé en spreekt hen over de hoogte- en dieptepunten. Jet omringt zich met juryleden, coaches en musici en deelt de leukste klassieke weetjes en achtergronden.

Ninja Nanny | 09.05 uur op NPO Zapp
Terwijl in Gooidorp steeds meer duistere woninginbraken plaatsvinden, zijn de Super Ninja’s druk met het uitbreiden van hun commerciële activiteiten. Van der Kraai besluit tot drastische maatregelen om de veiligheid van Gooidorp te waarborgen. Als de Super Ninja’s weer in actie komen, komt Super Ninja Hunter oog in oog te staan met Farah.

Bron en foto Victor Mids met Sunnery James en Ryan Marciano © Oscar Verpoort

Vorig artikelAndré van Duin en Nikkie de Jager op de bank bij Linda
Volgend artikelFinale Klopjacht: zullen Stacey en Gianni & Cif en Laid het extractiepunt op tijd bereiken?
Ik ben de eigenaar van Planetzone