Home Nieuws TV Nieuws Nieuwe familieshow ‘Freeks Saturday Night Safari’ bij BNNVARA op NPO 1

Nieuwe familieshow ‘Freeks Saturday Night Safari’ bij BNNVARA op NPO 1

© BNNVARA

Freek Vonk neemt jong en oud mee op avontuur in een spectaculaire nieuwe zaterdagavondshow. Onder leiding van Nederlands bekendste bioloog en hoogleraar worden elke uitzending de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde ontdekt. Vanuit een studio vol publiek houdt Freek, zoals de kijker van hem gewend is, iedereen op het puntje van de stoel. Via boeiende colleges, prachtige beelden én prikkelende vragen over de natuur neemt hij iedereen mee op een wonderlijke reis door de natuur. De studio is uitgerust met speciale technologieën waardoor sommige dieren ineens wel heel dichtbij komen. Als dat maar goed gaat! ‘Freeks Saturday Night Safari’ is vanaf 18 maart iedere zaterdag om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. 

Elke week strijden twee teams van bekende Nederlanders om de ‘Gouden Johan’. De kandidaten worden bijgestaan door vaste teamcaptains acteur André Dongelmans en comedian Lisa Loeb. Elke uitzending staat een bijzondere plek op de wereld centraal. Welke dieren en planten komen hier voor en wat doen zij om te overleven? De natuurkennis van de kandidaten wordt op de proef gesteld en kijkers thuis kunnen via de Zapp-app live meespelen.  

Freek: “Mensen die mij kennen, weten dat ik nooit genoeg kan krijgen van spannende avonturen in de wildernis. Maar dit is een minstens net zo groot avontuur. Ik kan niet wachten om Nederland elke zaterdagavond vanuit de studio mee te nemen naar de meest spectaculaire plekken op aarde, en mijn grootste passie met iedereen te delen: dieren! Hoe overleven ze? Hoe jagen ze? Wat maakt ze bijzonder? En, hoe reageren mijn kandidaten als ze ineens oog in oog staan met een levende slang of spin? We gaan het allemaal zien op zaterdagavond, en ik heb er ongelooflijk veel zin in!” 

Aflevering 1 – De prairie In de eerste aflevering wordt de studio omgetoverd tot de legendarische graslanden van Noord-Amerika: de prairie. Freek neemt iedereen mee naar dit extreme gebied dat zich in de schaduw van de Rocky Mountains bevindt, en waar dieren en planten met vuur spelen. In dit veerkrachtige landschap kruipen giftige monsters en bloeddorstige knaagdieren rond tussen de stampende hoeven van giganten zo groot als auto’s. Lisa Loeb en Jesse Klaver nemen het op tegen André Dongelmans en Sander Lantinga. Wie mag zich natuurbaas van de avond noemen? 

Aflevering 2 – De Amazone In de tweede aflevering neemt Freek ons mee naar het schitterende groene paradijs van Zuid-Amerika: de Amazone. Het grootste tropische regenwoud op aarde. Vol met verborgen verhalen van kleurrijke, levensgevaarlijke of zelfs letterlijk ‘schokkende’ dieren. Waar je ook loopt in deze jungle, overal is leven te vinden. Leven in kleuren, geuren en vooral ook: geluiden. Maar de grootste Amazonejager sluipt muisstil rond. Wat weten Najib Amhali en Klaas van Kruistum van het grootste tropische regenwoud ter wereld? En hoe reageren ze als Freek ineens een levende spin tevoorschijn haalt?   ‘Freeks Saturday Night Safari’ is een coproductie van BNNVARA en WildLane

Bron en foto © BNNVARA