Home Nieuws Sport Nieuws Nieuw: NOS Olympische Podcast

Nieuw: NOS Olympische Podcast

Vrijdag 24 juli zouden in Tokio aanvankelijk de Olympische Spelen van 2020 van start zijn gegaan. Door de coronacrisis zijn de Spelen een jaar uitgesteld.

Bij de NOS is er vanaf aanstaande vrijdag tóch aandacht voor de Spelen, met een gloednieuwe podcast en bij NOS Langs de Lijn met de verkiezing de Beste Olympiër Ooit.

NOS Olympische Podcast

Vanaf aanstaande vrijdag in alle podcast-apps: De NOS Olympische podcast. Een podcast waarin Nederlandse topsporters alles vertellen over hun route naar de Spelen van Tokio in 2021. Henry Schut en Jeroen Stekelenburg gaan bij de topsporters op bezoek en praten met hen over ambities, dromen en kansen voor Tokio 2021, maar ook over het leven naast de sport.

De eerste Olympische Podcast staat aanstaande vrijdag online met chef de mission van NOC*NSF Pieter van den Hoogenband. Vervolgens komen de topsporters aan het woord met onder meer handbalster Estavana Polman, windsurfer Kiran Badloe, judoka Noël van ’t End, wielrenster Annemiek van Vleuten en baanwielrenners Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen.

De NOS Olympische Podcast is vanaf vrijdag 24 juli via alle podcast-apps te beluisteren. Met in de zomermaanden iedere week een topsporter aan het woord, later tweewekelijks, tot aan de start van de Olympische Spelen in 2021.

Beste Olympiër Ooit

Wie is de beste sporter op de Olympische Spelen die Nederland ooit gekend heeft? Bij NOS Langs de Lijn  wordt deze vraag vanaf aanstaande vrijdag behandeld.

Omdat de prestaties van Nederlandse sporters in verschillende sporten door de jaren heen vergelijken niet gaat, zijn meer dan 200 sportprominenten (sporters, journalisten, Olympiërs en mensen uit de sport) gevraagd wie zij de ‘Beste Olympiër Ooit’ vinden.

Hoe vergelijk je de drie gouden medailles van Pieter van den Hoogenband met de vier van Fanny Blankers Koen? Ireen Wüst is de meest succesvolle, maar wordt ze daarmee ook de Beste Olympiër? En waar staan in dit rijtje Anton Geesink, Ard Schenk, Epke Zonderland en de eerste gouden medaillewinnares in de sneeuw Nicolien Sauerbreij?

Vanaf 24 juli tellen we de Top 15 af. Op de laatste zondag van de Spelen (8 augustus) maken we bekend wie deze eretitel toebehoort.

Bron © NOS