Home TV Nieuws TV BE Nieuw en terug op Canvas: Sekswerkers / Taxi Joris / Therapie

Nieuw en terug op Canvas: Sekswerkers / Taxi Joris / Therapie

© Canvas

Canvas zet het nieuwe jaar in met drie straffe human interest reeksen:

In de vierdelige reeks Sekswerkers praat Gilles De Coster met vijf vrouwen en drie mannen die actief zijn in de raamprostitutie, thuisontvangst, escortservice en onlinebranche. Ze kozen uit vrije wil voor hun beroep en getuigen in alle openheid over hun leven en werk. Een inwijding in mens en métier, zoals dat ook het geval was in de eerdere Canvas-reeksen met Gilles De Coster: Strafpleiters, Misdaaddokters, Procureurs en Strafrechters. Maar nu ruilt hij dus de paleizen van Justitie voor huizen van plezier.

In België zijn er naar schatting 25.000 sekswerkers aan de slag, van de straat tot het internet. Ze leveren hun erotische diensten vanuit diverse drijfveren, van geldnood tot adrenalinekick. De sekswerkers hebben een uniek venster op de seksuele zeden en levensverhalen van klanten uit alle sociale geledingen.

Maar de jobvereisten zijn niet min. Het beroep vergt sterke empathie, ondernemerschap en een fysieke topconditie. Sekswerkers bieden lichamelijk genot te koop aan, maar ze moeten op hun hoede zijn voor soa’s en ongewenst klantengedrag. En bestand tegen het morele stigma rond betaalde seks. Bovendien hangt de schaduw van uitbuiting en mensenhandel over het beroep.

Prostitutie is overigens niet illegaal in België, maar hun schimmige statuut duwt veel sekswerkers sociaal in het verdomhoekje.

Sekswerkers is een productie van Woestijnvis voor Canvas

Sekswerkers: vanaf maandag 10 januari om 21.20 u. op Canvas en VRT NU

Steeds meer mensen krijgen te maken met psychische problemen. De cijfers waren al hoog maar de coronacrisis heeft alleen maar voor een toename gezorgd van angst- en depressieklachten, ook bij jongeren. Dat maakt de nood aan therapie prangender dan ooit.

Het tweede seizoen van Therapie biedt opnieuw een discrete inkijk in de therapieruimte van een aantal therapeuten. We volgen de verhalen van de cliënten, de vaak herkenbare, maar soms ook ongewone problemen waar ze mee worstelen en de inzichten die ze krijgen tijdens de therapie.

Daarnaast bevat deze tweede reeks ook getuigenissen van bekende Vlamingen die in therapie gingen, en delen de therapeuten hun inzichten.

De eerste reeks Therapie werd uitgezonden in 2019. Ze behaalde zilver op het New York Film Festival en op het Word Media Festival, en werd genomineerd voor de Ha van Humo en de Diversiteitstrofee van de VRT.

Therapie is een productie van Panenka voor Canvas.

Vanaf dinsdag 11 januari om 21.20 u. op Canvas en VRT NU.

© Canvas

Joris Hessels (Radio Gaga, Gentbrugge, De Weekenden) is taxichauffeur geworden. In de vijfdelige reeks Taxi Joris rijdt hij met zijn monovolume-taxi het hele land door en brengt hij een aantal zorgvuldig geselecteerde passagiers naar hun bestemming. En weer terug. Onderweg heeft hij met zijn passagiers lange, intense en intieme gesprekken over henzelf en het leven.

Taxi Joris is een productie van De Chinezen voor Canvas.

Taxi Joris: vanaf woensdag 12 januari om 21.20 u. op Canvas en VRT NU

Bron en foto © VRT

Vorig artikelOranje Futsal speelt laatste oefenwedstrijden voor EK 2022 tegen Oostenrijk
Volgend artikelKomisch portret van acht inwoners uit een multiculturele flatwijk
Ik ben de eigenaar van Planetzone