Home Drinks Maradona, sex tapes, Naked Atraction, Monster Garage, Ghost Adventures en meer nieuw...

Maradona, sex tapes, Naked Atraction, Monster Garage, Ghost Adventures en meer nieuw bij discovery+

Dplay heet vanaf januari Discovery+ en hieronder een te gekke overzicht wat er allemaal te zien zal zijn, niets is te gek!

Als een van de beste voetballers aller tijden, was Maradona vooral ook berucht om zijn controversiële leven vol verslavingen. De documentaire What Killed Maradona onderzoekt het niet eerder vertelde verhaal van Maradona’s verslavende levensstijl. Van een jonge en getalenteerde voetballer die voor het eerst kennismaakt met de ‘medische hulp’ om hem te laten groeien tot zijn extreme afhankelijkheid naar cocaïne, alcohol en eten. Zijn faam als meest gewaardeerde als meest verguisde voetballer heeft uiteindelijk een negatieve weerslag gekregen op zijn mentale en fysieke gesteldheid. Deze documentaire brengt alles tezamen wat uiteindelijk leidde tot zijn noodlottige einde.

90 Day Diaries

Hoe gaan de stellen van 90 Day Fiancé om met de coronamaatregelen en lockdowns? In de speciale serie 90 Day Diaries filmen ze zichzelf terwijl ze zoveel mogelijk thuis moeten zitten. Geen filmcrew dus en geen producers, maar hun zelfgemaakte videodagboek. Het geeft een extra intiem inkijkje in de levens van de stellen die elkaar vonden in het buitenland en die in korte tijd moesten beslissen of ze wilden trouwen (anders kon de buitenlandse geliefde niet in Amerika blijven). We zien hoe Loren en Alexei thuis bivakkeren met hun nieuwe zoontje Shai. Alexei slaapt in de logeerkamer, omdat hij nog moet werken, terwijl Loren in de slaapkamer slaapt omdat ze ’s nachts nog borstvoeding geeft. Cortney heeft vanwege de coronamaatregelen een lange tijd bij Andy gezeten, maar besluit nu toch dat het tijd is om weg te gaan. Ze gaat naar haar ouders die ze erg heeft gemist en hoopt dat het los van elkaar wonen beter is voor haar relatie met Andy. Ondertussen rijden we ook mee met Mohamed die gelukkig is als vrachtwagenchauffeur. Vanuit zij truck vertelt hij over zijn relatie met Danielle en onthult hij dat ze weer contact hebben via sms. Danielle zelf heeft wel een potentiële nieuwe partner, die echter nog getrouwd is… Welke kant gaat dit op?

90 Day Fiancé: The Other Way Strikes Back

Liefhebbers van 90 Day Fiancé: The Other Way kunnen hun hart weer ophalen: met nieuwe beelden en niet eerder vertoonde kijkjes ‘achter de schermen’ is het weer genieten van de Amerikanen en hun buitenlandse geliefden. Daarbij geven de stellen commentaar op de vele reacties die ze zelf ontvangen via social media en op de meedogenloze Pillow Talks – waarbij andere stellen hun beelden bekijken en becommentariëren. In 90 Day Fiancé: The Other Way Strikes Back is het tijd om terug te slaan! Zo reageert Tim op de aanklachten vanwege zijn vreemdgaan, waarbij Melyza zelf ook nog een duit in het zakje doet. Jenny en Sumit doen verslag vanuit India terwijl Jenny nerveus is voor de mogelijke haatreacties die ze te zien krijgt, kijkt Sumit juist uit naar de positieve commentaren. Maar komen die ook? Yazan en Brittany bekijken de afleveringen elk vanuit hun eigen land, waarbij Brittany een verrassende onthulling doet over haar vorige huwelijk en hoe het eindigde. Ook te zien in dit spraakmakende seizoen zijn de stellen Kenny en Armando, Biniyam en Ari.

Melyza reads social media posts out loud.

JonBenet Ramsey: What Really Happened?

De moord op de 6-jarige JonBenet Ramsey in 1996 schokte destijds de hele wereld. Het kleine meisje en bekende pageant queen werd dood aangetroffen in de kelder van haar huis. Vermoord door verwurging. Al snel viel de verdenking op haar ouders, maar die ontkenden stellig en de politie kreeg het bewijs ook niet rond. Na 2,5 maand werd de hulp ingeroepen van de vermaarde rechercheur Lou Smit die al met pensioen was. Hij stortte zich op de zaak en legde alles vast in een audiodagboek. Nu, bijna 25 jaar later, krijgen we in de documentaire JonBenet Ramsey: What Really Happened? deze opnames te horen, samen met de toelichting van zijn kinderen, zijn team en de leden van de Ramsey-familie. Zij geven inzicht in wat er werkelijk gebeurde tijdens het onderzoek naar de dader en geven daarbij eveneens een interessant inkijkje in de werkwijze van de inmiddels overleden Lou Smit.

Monster Garage 2.0

Monster Garage is back! De legendarische autobouwer Jesse James keert terug naar zijn werkplaats om teams van ambitieuze monteurs uit te dagen om de meeste waanzinnige ‘monster machines’ te bouwen. De catch: ze hebben maar vijf dagen de tijd en mogen maar 5.000 dollar uitgeven aan onderdelen. Het resultaat moet uiteindelijk wel de goedkeuring kunnen wegdragen van de levende legende die met de lancering van zijn Monster Garage in 2002 de auto-industrie op zijn kop zette. Met dit nieuwe seizoen wordt het zo mogelijk nog gigantischer. Wat te denken van een Jaguar uit 1965 die wordt aangedreven door een pulserende straalmotor? Of een complete houtzaagmachine die verwerkt wordt in een Chevrolet! Jesse kijkt niet alleen toe bij deze krankzinnige builds, maar geeft ook bruikbaar advies. En hij mag uiteindelijk het leukste onderdeel voor zijn rekening nemen: de monster machine testen in de praktijk.

Amityville Horror House

Men zegt dat het grootste spookhuis ter wereld zich bevindt in het Amerikaanse plaatsje Amityville. Toen George en Kathy Lutz er samen met hun drie jonge kinderen in 1975 introkken wisten ze niet wat voor een horror hen te wachten stond. Een jaar eerder waren in het huis zes leden van een gezin vermoord door de 23-jarige Ronalde DeDeo. Hij was de oudste zoon en verklaarde de opdracht én het wapen gekregen te hebben van een geest. De nieuwe eigenaren kenden het verhaal, maar zeiden niet bijgelovig te zijn. Daar dachten ze snel anders over. Slechts 28 dagen hielden ze het vol in het huis, omdat ze de ergste en griezeligste zaken meemaakten. Zelfs na hun vlucht hield de ellende niet op. Het verhaal van het horrorhuis was groot nieuws in Amerika en met een boek en een film kreeg iedereen erover te horen. De documentaire Amityville Horror House kijkt terug op dit griezelige voorval met niet eerder vertoond archiefmateriaal en beelden vanuit het huis. Het wordt van commentaar voorzien door enkele vermaarde paranormale onderzoekers en journalisten

Bobby & Giada In Italy

Chef-koks Bobby Flay en Giada De Laurentiis gaan op een culinaire reis naar Italië in de nieuwe serie Bobby & Giada In Italy. Een maand lang brengen de twee door in Rome en Toscane om de lokale gerechten te ervaren. Giada is geboren in Italië en dochter van een Italiaanse actrice, dus kan haar goede vriend en collega Bobby goed wegwijs maken in het land dat bekend staat om zijn pizza’s, pasta’s en gelato’s. Ze beginnen hun rondreis in Rome waar ze een traditioneel Romaans gerecht eten met Giada’s moeder. Ook leren ze hoe de Italiaanse eetcultuur evolueert zonder afbreuk te doen aan de tradities. Na Rome gaan ze naar het landelijke gebied van Toscane, waar ze onder meer een wijngaard bezoeken en een schapenboerderij waar ze eigenhandig leren om de iconische pecorinokaas te maken.

Auto Biography

De auto-industrie en motorsport kent enkele pioniers die de ontwikkeling in deze tak van sport steeds weer een extra stap verder brachten. Deze pioniers staan centraal in de documentairereeks Auto Biography. Dat begint met het tragi-heroïsche verhaal van NASCAR-driver Junior Johnson, de man die als tiener al hard had leren rijden om uit de handen te blijven van de politie. Dat deed hij omdat hij de illegaal gestookte drank van zijn vader moest bezorgen bij klanten. Later rolde hij zelf in deze moonshine-business wat hem bijna zijn racecarrière kostte. Op het moment van zijn doorbraak werd hij gearresteerd en verdween hij voor enkele jaren achter de tralies. Bij zijn vrijlating kende de NASCAR-wereld een enorme opleving, met het zojuist geopende megacircuit van Daytona. Hier winnen en hij hoefde nooit meer een liter illegale drank te stoken. Maar Johnson kon als ex-gedetineerde geen sponsor vinden en dus niet in zo’n snelle Pontiac rijden als zijn concurrenten. Met zijn mindere Chevy moest hij dus slimmer zijn dan de rest. Hij ontwikkelde een nieuwe racestijl waarmee hij het verlies in snelheid meer dan goed maakte, en veranderde daarmee de manier waarop autoracen voortaan werd uitgevoerd.

Say Yes to the Dress: In Sickness and In Health

Na een tijdelijke sluiting vanwege corona mogen de deuren van bruidssalon Kleinfeld Bridal in New York eindelijk weer open. Maar wel met de nodige maatregelen. Zo zitten de klanten in afgeschermde ruimtes, waarbij ook hun temperatuur wordt gemeten. Ook mag elke bruid maar twee personen meenemen die kunnen meebeslissen met de toch altijd weer moeilijke keuze voor de juiste jurk. Om toch voldoende support te krijgen, staan extra vrienden en familieleden stand-by via een online verbinding. Ook Randy Fenoli verrast de bruiden met advies op afstand, omdat hij nog niet terug mag reizen vanaf zijn huis in Florida. De echte verrassingen komen dit keer van ontwerper Hayley Paige. Zij zit in quarantaine bij Lake Tahoe en verrast aanstaande bruiden uit de buurt die op de een of ander manier geraakt zijn door de coronasituatie met een surprise-bezoek. Zo zit ook dit speciale seizoen weer vol met vrolijke en emotionele momenten.

Dorothy at Ashley Bray’s dress selection appointment.

Gold Rush: Freddy Dodge’s Mine Rescue

De hoge goudprijzen trekken nog steeds talloze gelukzoekers naar de mijnvelden van Amerika. Maar nadat ze al hun geld in hun operatie gestoken hebben, blijkt het vinden van voldoende klompjes toch een stuk lastiger. Tijd om de hulp in te roepen van Freddy Dodge, alias de Gold Guru. Het is een titel die hij verdiende dankzij zijn bijna 40 jaar ervaring als succesvol gouddelver. Nu biedt hij zijn kennis en kunde aan de vastgelopen goudzoekers aan, maar wel onder zijn voorwaarde: niemand hoeft iets te betalen tenzij ze dankzij Freddy goud vinden. Dan wil hij een deel van de opbrengst. Het is voor de meeste goudzoekers de beste manier om van hun nachtmerrie alsnog een gouden droom te maken. Freddy werkt samen met de ervaren Gold Rush-mijner Juan Ibarra. Het gaat bij een succesvolle business niet alleen om het vinden van het goud, maar ook om het op de beste manier uit de grond te halen, met zo min mogelijk verlies en zo min mogelijk kosten. Kunnen Freddy en Juan de noodlijdende operaties winstgevend maken?

Chopped Challenge

Hoe goed kun je koken met restjes eten? Dat is de uitdaging van de Chopped Challenge, waarbij professionele koks en ervaren amateurs laten zien wat ze kunnen maken van een mand vol ‘overgebleven’ ingrediënten. In dit speciale seizoen nemen eerdere finalisten het op tegen de jury zelf. Zo mogen in de eerste aflevering drie deelnemers onderling uitmaken wie aan het eind mag strijden tegen niemand minder dan jurylid en chef-kok Amanda Freitag. Een week later neemt de nieuwe finalist het op tegen Marc Murphy. Ondertussen is er ook steeds een jurylid dat meedoet vanuit zijn eigen keuken thuis (beoordeeld door de meest kritische jury ooit: het eigen gezin). Ga er maar aanstaan als je een mand opent met bijvoorbeeld kippenmagen, vissenkoppen, mango en de chilisaus zhug. De deelnemers én juryleden weten er toch elke keer weer iets bijzonders van te maken. Maar wie doet dit het allerbeste?

Frozen In Time

Sommige huizen zijn zo lang niet gerenoveerd dat het lijkt alsof ze zijn bevroren in de tijd. Huizen die nog dezelfde sfeer uitademen als in de tijd waarin ze werden gebouwd, met gedateerde kleuren en ouderwetse elementen. Mooi, maar niet altijd even praktisch. Ontwerpers Dan Vickery en Maureen McCormick helpen de huidige eigenaren met het moderniseren van de woningen, waarbij de retrosfeer behouden blijft. Zoals het huis uit 1950 dat Brian en Mary twee jaar geleden kochten. De buitenkant is roze en de binnenmuren limegroen. Het liefst willen Brian en Mary alles strippen en compleet van deze tijd maken, maar Dan en Maureen weten hen te overtuigen om de jaren vijftig-stijl enigszins te behouden. Het resultaat mag er wezen: een huis dat van alle moderne gemakken is voorzien, maar toch de geschiedenis niet volledig heeft uitgewist.

Sex Tape België

Hoe zou jij het vinden om je eigen seksleven terug te zien op video? En hoe zou je het vinden als andere mensen met je meekijken – inclusief Goedele Liekens! Kan je relatie en seksleven wellicht verbeteren als je jouw meest intieme momenten met anderen deelt? Dit is de insteek van het opmerkelijke Vlaamse experiment dat te zien is in de niets onthullende serie Sex Tape België. Seksuoloog Goedele Liekens ontvangt elke week drie stellen die daarvoor een week lang hun relatie gefilmd hebben. Van de gewone issues en gesprekken tot de daadwerkelijke seksuele interacties. De stellen zien de beelden voor het eerst terug als ze worden gedeeld met de twee andere koppels. Hoe reageren die erop? Herkennen ze zich erin, of vinden ze bepaalde scènes te extreem voor hun eigen situatie? En wat kunnen de stellen van elkaar leren op seksueel en relationeel gebied? Bereid je voor op taboedoorbekende televisie.

UFO Witness | vanaf donderdag 14 januari

Meer dan 10.000 UFO-waarnemingen werden verzameld in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, allemaal zorgvuldig vastgelegd en nagetrokken in het geheime Project Bluebook van de Amerikaanse luchtmacht. Een halve eeuw later wil voormalig FBI-agent Ben Hansen achterhalen wat er precies in dit archief zit en of het antwoord kan geven op de vraag of wij ooit bezocht zijn door buitenaardse wezens. In de nieuwe serie UFO Witness onderzoekt hij ook of er een verband is met recente UFO-waarnemingen. Hij krijgt volledige toegang tot het archief en praat met de laatste nog levende medewerker van Project Bluebook. En spreekt hij met een vertrouweling van Dr. Hynek, de man achter Project Bluebook die zelf al in 1984 overleed. Daarnaast bezoekt Hansen de verschillende locaties waar opvallende UFO’s zijn waargenomen. Onder meer in het beroemde plaatsje Kecksburg waar in 1965 een inslag was, waarvan sommige denken dat het van buitenaardse wezens afkomstig was. Nadien zijn er nog veel meer UFO’s gezien in Kecksburg. Kan Hansen met de informatie uit Project Bluebook meer over dit incident en andere voorvallen te weten komen?

Naked Attraction | vanaf zaterdag 16 januari
Naked Attraction is een nieuwe gewaagde datingshow die begint waar veel goede dates eindigen… naakt! In een datingwereld waarin gefilterde foto’s, pushup-beha’s en gepimpte online profielen steeds verder van de werkelijkheid af komen te staan, gaat Naked Attraction terug naar de naakte waarheid. Letterlijk. De single-deelnemer wordt tegenover zes potentiële partners gezet die naakt achter een scherm staan. Stukje bij beetje worden de blote lichamen onthuld en bij elke stap wijst de deelnemer een kandidaat af. Puur op de fysieke aantrekkelijkheid dus. Als er nog twee gegadigden over zijn, gaat de deelnemer zelf ook uit de kleren om de winnaar te kiezen. Als de match gemaakt is, gaan ze aangekleed en al op date, om te kijken of er met kleren aan ook nog een chemie is tussen de twee

Ghost Advertures: Top 10 | zaterdag 16 januari

Een geest die zichtbaar voorbijloopt, of eentje die praat of je zelfs een duw geeft. Ze komen allemaal langs in de top-10 van allergriezeligste momenten uit de geschiedenis van Ghost Adventures. Zak Bargans presenteert elke aflevering een top-10 die samengesteld is door de kijkers zelf. Van de tien engste aanvallen door geesten tot de meest angstaanjagende poltergeist-activiteiten waarbij we daadwerkelijk een teddybeer zien bewegen. En van de griezeligste geestverschijningen – waarbij die uit het spookstadje Cerro Gordo wel heel eng is – tot de letterlijke stemmen die we horen van de doden. Gelukkig kunnen we ook even ademhalen bij de tien meest hilarische momenten uit de serie en leren van de tien meest ingenieuze paranormale experimenten, waarmee de bewegingen en de geluiden van de doden kunnen worden getriggerd en vastgelegd. Maar griezelen zul je!

Love After Lockup | vanaf maandag 18 januari

Hoe is het om verliefd te worden op iemand die in de gevangenis zit? En hoe verloopt de relatie als diegene wordt vrijgelaten? In het nieuwe seizoen van Love After Lockup volgen we weer een aantal stellen die in deze situatie zitten. Zoals de 31-jarige Shavel die verliefd werd op de 29-jarige Quaylon die een gevangenisstraf van 12 jaar uitzit vanwege een gewapende overval. Nadat ze al drie jaar op afstand een relatie hebben, komt hij dit seizoen eindelijk vrij. Ook Maurice komt vrij nadat hij zeven jaar vastzat. Tot groot plezier van zijn vriendin Jessica die werkt als marketingconsultant en vijf jaar ouder is. Het zijn niet alleen vrouwen die vallen op gedetineerde mannen, ook omgekeerd komt voor. Zoals de 49-jarige engineer Tyrice die als een blok viel voor de 28-jarige Chanda die vastzit voor drugshandel. En de 51-jarige zakenman Scott die 2000 kilometer verhuist om bij de 27-jarige Lindsey te zijn die nu nog in de gevangenis zit, ook vanwege drugs. Hoe verlopen de relaties als de stellen straks samen zijn buiten de gevangenis?

Prince Andrew, Maxwell & Epstein | woensdag 20 januari

Het schokkende seksschandaal rondom Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell en Prins Andrew wordt in deze documentaire vanuit een compleet nieuwe invalshoek bekeken. Drie experts in lichaamstaal, linguïstiek en forensische psychologie analyseren de gesprekken, verhoren en interviews van alle betrokkenen in deze zaak en geven daar hun professionele commentaar op. Spreekt Prins Andrew volgens hen de waarheid als hij beweert dat hij de destijds 17-jarige Virginia Giuffre nooit heeft ontmoet, laat staan dat hij ooit seksueel contact met haar heeft gehad? Wat vertellen zijn knipperende ogen en wiebelende voeten als hij over de zaak praat? En waarom ontwijkt hij steeds de vragen op een omslachtige manier? En hoe zit het met de lach van Epstein tijdens de verhoren in de rechtszaal en zijn gefrunnik aan zijn steeds roder wordende hoofd? Lichaamstaalexpert Cliff Lansley, professor in de linguïstiek Dawn Archer en forensisch psycholoog Kerry Daynes geven een zeer interessante kijk op de manier van praten en bewegen van zowel de aangeklaagden als van het slachtoffer Virginia Giuffre. Kunnen de experts ook verregaande conclusies trekken?

Toddlers & Tiaras: Where Are They Now? | donderdag 21 januari

Ze waren schattig, zelfverzekerd, soms bijdehand en wilden – net als hun ouders – vooral erg graag winnen. We hebben het natuurlijk over de kleurrijke kleuters uit de serie Toddlers & Tiaras die meededen aan de mini-missverkiezingen (beauty pageants) die in Amerika zo populair zijn. De vraag die elke keer speelde was wie zich mocht kronen tot beauty queen. Maar de vraag die minstens zo interessant is: hoe gaat het nu met ze? Hoe gaat het bijvoorbeeld met de schattige Eden Wood die al op 4-jarige leeftijd elke jury voor zich won? Of met de ‘Tiara Twins’ Aly en Gia die aan de hand van hun bloedfanatieke moeder menige shows afliepen? Het is te zien in de nieuwe verrassende serie Toddlers & Tiaras: Where Are They Now? In elke aflevering staan een aantal voormalige ‘toddlers’ centraal en wordt ook een top-5 gemaakt van meest memorabele momenten of meest controversiële kostuums. Zijn ze nog steeds bezig met optreden en hun uiterlijk? Zijn hun moeders nog steeds zo fanatiek? En hoe kijken de moeders en dochters terug op de oude beelden?

www.discovery.com

Vorig artikelGratis naar Vrienden van Amstel Live 2021
Volgend artikel‘De TV Kantine’ is terug met nieuwe typetjes en persiflages
Ik ben de eigenaar van Planetzone