Home Nieuws TV Nieuws KRO-NCRV presenteert nieuwe kleurrijke kleuterdramaserie: Het herriehofje

KRO-NCRV presenteert nieuwe kleurrijke kleuterdramaserie: Het herriehofje

©KRO-NCRV

Vanaf maandagochtend 18 april is KRO-NCRV’s nieuwe kleuterdramaserie Het herriehofje te zien op NPO Zappelin, NPO Start en Plus. In deze tiendelige serie worden de avonturen van de zesjarige Hiba en haar vriendjes Abel, Jessie, Romy, Asha en Matteo gevolgd. Samen wonen zij in Het herriehofje, het gezelligste hofje op aarde zoals ze zelf zeggen. Alle verschillende bewoners met hun uiteenlopende meningen zorgen ervoor dat het in dit hofje altijd druk en rumoerig is.

Gespreksstarter voor ouder en kind
Van afscheid nemen tot verliefd zijn en van eenzaamheid tot bang zijn in het donker. In elke aflevering staat een ander herkenbaar thema voor kleuters centraal. De serie geeft hiermee handvatten aan ouders om “ingewikkelde” gevoelens en situaties voor kleuters bespreekbaar te maken.

Met onder andere Waldemar Torenstra en Leona Philippo
Naast de kinderhoofdrollen, die gespeeld worden door Ameya Sharma, Jayden Mvuama, Simone Canaris, Ailani Powel, Romy Heere en Ravi van Eijndhoven, zijn ook bekende volwassen acteurs als bewoners van het hofje te zien. Zo speelt Waldemar Torenstra één van de vaders en daarnaast hebben ook Esmée van Kampen, Murth Mossel, Leona Philippo, Arjan Ederveen, Eva Van der Gucht en Henriette Tol een rol in deze nieuwe kleuterserie.

Het herriehofje is een productie van Lemming Film in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Meikeminne Clinckspoor (bekend van Ki en Cloudboy) en de scenario’s zijn geschreven door Saar Ponsioen (viel in de prijzen bij de Studenten Oscars met Grijs is ook een kleur). De serie is tot stand gekomen met steun van het NPO fonds.

Het herriehofje, vanaf maandag 18 april elke werkdag om 07.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zappelin. De serie is vanaf maandag 18 april te zien op Zappelin.nl, NPO Start en Plus.

Bron en foto: ©KRO-NCRV

Vorig artikelWorakls Orchestra treed op 10 november op in ‘Paleis 12’
Volgend artikelDeelnemers ontdekken hun stukje paradijs in ‘Paradijs zoekt Personeel’