Home Nieuws TV Nieuws Kijk nu de eerste beelden van Stralend Kerstfeest

Kijk nu de eerste beelden van Stralend Kerstfeest

© EO

De eerste beelden van het EO-kerstprogramma Stralend Kerstfeest zijn nu al te zien. Deze hartverwarmende editie van 2023 wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en is een samenwerking tussen de EO en het Leger des Heils. Voor het programma is een gloednieuw koor gevormd in Amsterdam-Zuidoost, een van de meest eenzame wijken van Nederland.

Onder leiding van dirigent Stefano Caruso heeft dit speciale Zuidoost Zingt Koor zich voorbereid op een optreden in DeLaMar in Amsterdam. Ook treedt het koor op met artiesten Dwight Dissels, Karin Bloemen en Marlijn Weerdenburg.

© Willem jan de Bruin fotografie

Uitdaging
Het was een uitdaging of het zou lukken om een koor bij elkaar te krijgen dat ook nog een beetje zou kunnen zingen. EO-presentator Bert van Leeuwen ging de straat op in Amsterdam en slaagde erin mensen te enthousiasmeren om mee te doen met de repetities. In een buurthuis van het Leger des Heils werd volop gerepeteerd. Maar het blijft tot het laatste moment spannend of het allemaal lukt. Het resultaat is te zien in de uitzending van maandagavond 25 december op NPO 1 Het kerstverhaal wordt op een nieuwe manier verteld door middel van graffiti. Deze unieke manier geeft een twist aan het klassieke verhaal en vertelt op een nieuwe manier de boodschap van Kerst.

Bron en foto © EO