Home Nieuws TV Nieuws In Opsporing Verzocht: Jongen (10) jaagt overvaller weg

In Opsporing Verzocht: Jongen (10) jaagt overvaller weg

De politie vraagt vanavond in Opsporing Verzocht de hulp van het publiek om een schietende woningovervaller te vinden. De man is er verantwoordelijk voor dat Oud & Nieuw voor een familie in Hoogezand in het ziekenhuis eindigde. Toen een vrouw met haar kinderen van 10 en 1 jaar die dinsdag 31 december bij haar ouders op bezoek was, kwam er een overvaller hun huis aan de Transportweg binnen. De overvaller schoot daarbij meerdere keren, onder andere in de voet van de moeder. Hij vluchtte uiteindelijk omdat het 10-jarig zoontje van de vrouw de papfles van zijn zusje tegen zijn hoofd gooide. De jongen is nog altijd zo bang door de gebeurtenissen dat hij niet meer bij zijn grootouders wil logeren.
De politie zoekt een donkergetinte dader die die avond een opvallende blauwgroene overall droeg. In de uitzending meer details over de man.


Hulp gezocht bij oplossen straatroven Apeldoorn: 3 daders steken fietser neer

De politie in Apeldoorn vraagt vanavond informatie van kijkers over drie vermoedelijk vrij jonge mannen die verantwoordelijk lijken voor twee straatroven. Met name een van die straatroven verliep zeer gewelddadig; daarbij werd een 22-jarige fietser met een mes in zijn zij gestoken. Het slachtoffer werd o.a. in zijn darmen geraakt. De man vertelt morgen zelf hoe hij de aanval maar net heeft overleefd. Van beide straatroven – waarbij overigens niets werd buitgemaakt – zijn reconstructies gemaakt. Daarnaast worden bewakingsbeelden getoond van meerdere personen die mogelijk belangrijk kunnen zijn bij het oplossen van deze roven.

Overval goudwisselkantoor Eindhoven gefilmd

Op maandag 23 december was het behoorlijk druk bij een filiaal van een goudopkoop-kantoor aan de Leenderweg in Eindhoven. Daardoor duurde het even voor een van de klanten zich kon ontpoppen tot overvaller. De man zat geruime tijd rustig te wachten tot de taxateur hem in de onderhandelingsruimte liet, en trok toen een wapen. De overval is gefilmd; kijkers van Opsporing Verzocht herkennen hopelijk de dader.

Update ‘kofferbakmoord’
Daarnaast is er in de uitzending aandacht voor de laatste ontwikkelingen rond de zogenaamde kofferbakmoord, waarbij in 2017 de 31-jarige Ralf Meinema het leven liet.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Bron © AvroTros