Home Nieuws TV Nieuws Iliass Ojja speelt eigenzinnige rijleraar in komische webdramaserie ‘Shotgun!’

Iliass Ojja speelt eigenzinnige rijleraar in komische webdramaserie ‘Shotgun!’

© BNNVARA / KeyFilm / Heat

Een leerling met dwanggedachten, iemand die rijles net iets te gezellig vindt en een te nonchalante leerling die een gevaar vormt op de weg. Rijles is er voor iedereen. In de webdramaserie ‘Shotgun!’ kruipen ze allemaal achter het stuur bij de eigenzinnige én eigenwijze rijleraar Driss, gespeeld door Iliass Ojja, bekend van ‘Mocro Maffia’, ‘Shouf Shouf Habibi!’ en ‘Expeditie Robinson’. Iedere aflevering gaat Driss op een avontuurlijke ‘roadtrip’. Hij leert zijn uiteenlopende leerlingen niet alleen fileparkeren, invoegen en hellingtrekken, maar biedt ze vooral een luisterend oor. Driss’ lesauto fungeert als een praktijk, waarin zijn leerlingen variëren van psycholoog tot psychopaat. Maar tot welke van de twee behoort Driss zelf? Kan hij zijn verleden achter zich laten of blijft hij ervoor wegrijden? En wie stapt er deze week in? Het is tijd voor rijles. ‘Shotgun!’ is vanaf maandag 28 november zeven weken lang om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3 en op NPO3.nl   Iliass Ojja: “Volgens mij houdt elke rijleraar er zijn eigen maniertjes op na. Die van mij maakte van elk kenteken een gekke zin en ik betrap mezelf erop dat ik dat nu ook doe. Maar de maniertjes van Driss overnemen? Dat gaat wel ver. Welke maniertjes dat zijn? Daar kom je in de serie achter!” 

Cast

  • Iliass Ojja 
  • Roos Wiltink 
  • Jonathan Huisman 
  • Ciraj Amalal 
  • Olaf Ait Tami 
  • Ronald Kalter 
  • Redouan Azmi 

E.v.a.


Winnaar 3LAB webserie contest
In 2020 won de pilot van ‘Shotgun!’ de 3LAB webserie contest, waardoor er een heel seizoen gemaakt mocht worden. Vanaf 28 november start de rest van de webdramaserie. Bekijk hieronder alvast de trailer

‘Shotgun!’ is gemaakt naar idee van Levi Verspeek. De serie is geschreven door Levi Verspeek, Jard Struik en Esra Ghilane en is tevens geregiseerd door Levi Verspeek.  ‘Shotgun!’ is een coproductie van BNNVARA, KeyFilm en Heat en kwam tot stand met steun van het NPO-fonds. 

Bron en foto: BNNVARA / KeyFilm / Heat