Home Nieuws TV Nieuws Frits Sissing en André van Duin presenteren speciale jubileumavond van Nederland staat...

Frits Sissing en André van Duin presenteren speciale jubileumavond van Nederland staat op tegen kanker

Op woensdag 19 augustus vindt op verschillende locaties in Nederland de tiende editie van de liveshow Nederland staat op tegen kanker plaats. Bekende en onbekende Nederlanders delen hun ervaringen met de ziekte en vormen samen een menselijk lint door heel Nederland van personen die letterlijk opstaan tegen kanker. Ook zijn er optredens van onder anderen Kensington, Miss Montreal en André Hazes. De presentatie van de bijzondere jubileumavond is in handen van Frits Sissing. De avond begint met een speciaal voorprogramma met André van Duin: André staat op, dat om 20.30 uur begint bij AVROTROS op NPO 1.

André van Duin laat de mooiste momenten uit tien jaar Nederland staat op tegen kanker zien en koppelt verleden, heden en toekomst van de kankerbestrijding aan elkaar in een indrukwekkend verhaal. André verloor zijn man Martin Elferink begin dit jaar aan kanker en weet dus als geen ander wat de gevolgen van deze ziekte kunnen zijn. “Ik heb zelf de afgelopen jaren ook meermalen meegewerkt aan het programma, soms als typetje, soms gewoon als mezelf. Het belooft een mooi document te worden”, aldus van Duin.

Frits Sissing presenteert de grote liveshow Nederland staat op tegen kanker en schakelt met verschillende intieme locaties in Nederland. Twee bekende Nederlanders transformeren in het programma tot standbeelden van twee belangrijke namen in de geschiedenis van het Nederlands kankeronderzoek: Koningin Wilhelmina en Antoni van Leeuwenhoek. Verder zijn er bijdragen van onder meer Louis van Gaal, Ivo Niehe, Hugo de Jonge, Floortje Dessing en Romy Monteiro.

Tijdens het programma staat Nederland op om aandacht te vragen voor kankeronderzoek. Vanwege de coronacrisis zijn tientallen acties en evenementen van het KWF niet doorgegaan en dit treft de patiënt van nu en de patiënt van de toekomst. Geld voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen is van groot belang en daarom is structurele steun essentieel.

André staat op, woensdag 19 augustus om 20.35 uur op NPO 1

Nederland staat op tegen kanker, woensdag 19 augustus om 20.55 uur op NPO 1

Bron © AvroTros