Home TV Nieuws TV BE Elke vrijdag exclusieve videoreeksen en documentaires in de app van HLN

Elke vrijdag exclusieve videoreeksen en documentaires in de app van HLN

© VTM

HLN Original, dat is elke vrijdag een nieuwe episode van een opmerkelijke videoreeks van eigen bodem. Niet te missen voor iedereen met honger naar boeiende human interest-verhalen en onthullende documentaires. Birgit Van Mol bijt de spits af met de HLN Original-reeks Het Vakantiehuis, waar ze het zomerse verblijf van 8 bekende Vlamingen bezoekt.

Naast breaking nieuws en snelle videocontent is het HLN-publiek op zoek naar langere videoreportages die dieper in een onderwerp duiken. Met HLN Original zet het nieuwsmerk deuren open waarachter je normaal niet zomaar kan binnenkijken.

Het resultaat zijn spraakmakende human interest-reeksen en journalistieke documentaires met een reality check in de meest uiteenlopende werelden: van sterrenrestaurants tot het leven zoals het is als escorte. Elke vrijdag krijgt het HLN-publiek een nieuwe aflevering van een HLN Original-reeks te zien. De video’s zijn exclusief in de HLN-app te bekijken. 

Vanaf 8 juli neemt Birgit Van Mol de HLN-kijker mee in het ‘Het Vakantiehuis. Voor deze gloednieuwe reeks wordt ze uitgenodigd bij verschillende bekende Vlamingen op hun vakantiestek. Met haar ontwapenende aanpak en wat extra hulp van de zomerse setting ontstaan er unieke gesprekken met onder meer Marc Coucke, Zuhal Demir, Bart Kaëll en Luc Appermont en Josje.

Bekijk de trailer hier

Birgit Van Mol: “Dat mijn gasten me ontvingen op hun favoriete vakantieplek was heerlijk. Iedereen was relaxed, helemaal op z’n  gemak in de eigen omgeving en dat voel je ook in de  gesprekken. Ik hou erg van televisie, maar dit digitale format biedt nieuwe manieren om verhalen te vertellen en te zoeken, dat is wel duidelijk.”

Nieuwe journalistieke werelden 

Elke dag bezoeken meer dan 2 miljoen lezers HLN, ze pikken nieuws mee, maar laten zich ook graag gidsen, inspireren en entertainen. “Videocontent is onmisbaar in de digitale nieuwsmix, zeker als we een breed en dus ook jong publiek beter en beter willen bedienen”, vertelt Nicholas Lataire, directeur News City. “We merken dat er nog veel groeimarge is qua video. Het is ook een kans om nieuwe, journalistieke werelden te openen.”

In geschreven artikels heeft Het Laatste Nieuws een lange traditie om naast snel nieuws ook uitgebreide reportages te brengen waarin diepgravende journalistiek, human interest en showbizzverhalen beter tot hun recht komen.

“Die mogelijkheden kunnen we dankzij de HLN Original ook naar onze lezer brengen via video”, licht Lataire toe. “Het succes van onze onderzoeksdocu’s en ook voorbije videoreeksen zoals ‘Ik ben Remco’ en ‘Wout’ vormt de basis van HLN Original. Door een vaste afspraak te maken op vrijdag, willen we de kijker met meer regelmaat bedienen. De variatie aan onderwerpen bewijst dat dit een vertelvorm is met nog veel groeikansen.”

Bron en foto © VTM

Vorig artikelTop 3 genomineerden Gouden en Zilveren Notekraker 2022 bekend
Volgend artikelEefje de Visser op 6 december 2022 in Koninklijk Theater Carré