Home TV Nieuws TV BE Drie keer nieuw jong geweld op de set van Thuis

Drie keer nieuw jong geweld op de set van Thuis

© VRT

Het nieuwe seizoen van Thuis is net begonnen en kijkers maken al meteen kennis met drie nieuwe personages. Dinsdag zagen kijkers Ilias (Bram Spooren), het rebelse neefje van Dieter, al opduiken. Morgenavond maken ook broer en zus Niels (Wannes Lacroix) en Silke (Ivana Noa) hun intrede. 

Werken op de wijngaard 

De nieuwelingen worden geïntroduceerd aan elkaar en de Thuis-fans tussen de druivenstokken van Stevenson. Broer Niels en zus Silke melden zich vrijdag als jobstudent tijdens de druivenpluk. Daar ontmoeten ze Ilias, die er ook een centje wil bijverdienen. De Thuis-kijker maakte afgelopen dinsdag al kennis met Illias: hij is het neefje van Dieter dat zich wel vaker in nesten werkt. 

Meteen Thuis   

De drie nieuwe gezichten zullen de komende tijd heel wat tijd met elkaar spenderen op set, maar ook als de camera’s niet draaien zijn ze goede vrienden. “Het voelde heel snel vertrouwd,” vertelt Bram. “Het helpt dat we samen aan dit avontuur begonnen zijn.” Volgens Ivana was die initiële klik tussen de drie er al op de auditie. “Ik ben zo blij dat we het samen zijn geworden.”   

 Ivana Noa

“Mijn ouders en zus zitten vrijdag met hun neus tegen de tv gedrukt. Ze zijn ontzettend trots,” zegt de achttienjarige Ivana Noa uit Antwerpen. Ze speelt de charmante, maar geslepen Silke Le Grand.

“Ik herken mezelf toch wel een beetje in mijn personage. We zijn beiden heel ambitieus, maar ik ben niet sluw en opportunistisch. Silke durft wel eens met iemands voeten te spelen om haar zin te krijgen. Dat is toch niet wie ik ben.”  

Wannes Lacroix  

Naast Ivana maakt ook The voice 2019-finalist Wannes Lacroix (uit Bocholt) zijn intrede, als Niels Le Grand. De twee konden het meteen goed met elkaar vinden. “In de serie spelen we een tweeling, maar ook naast de set hebben wij een soort broer-zus-connectie,” zegt de negentienjarige Wannes.   

Wannes voelde meteen een connectie met Niels: “Toen ik de rolbeschrijving las, wist ik dat het iets voor mij was. Niels is misschien wat meer gereserveerd dan ik. Hij is iemand die goed wil doen voor zijn omgeving, en zijn zus tegen iedereen en alles zal beschermen.” 

Bram Spooren 

Eerder deze week dook Ilias Pauwels al op in de reeks. Met een gewaagde “Ah, hier sé, daar sé! Nonkel Didi” introduceerde de twintigjarige Brusselaar Bram Spooren zijn personage aan het publiek.

“Ilias is een speelvogel die af en toe wat stoten uithaalt. Ik ben veel minder impulsief dan hij is, maar het verschil tussen ons maakt het net zo leuk om hem te mogen spelen. Hij rijdt er wat de kantjes van af en bedoelt het nooit kwaad, maar het resultaat is dat hij wel vaak het deksel op de neus krijgt.”   

Jong geweld tussen vaste waarden

De drie nieuwelingen werden warm onthaald door de volledige cast. Volgens Wannes is het heel leerrijk om met de vaste waarden van Thuis te mogen spelen: “Ze zorgen ervoor dat we beter presteren.” Op de set moet de boog niet altijd gespannen staan. “Tussen het draaien door mag er zeker gelachen worden. Dit is de perfecte eerste job voor ons: leren en amuseren in het populairste tv-programma van Vlaanderen.” 

Noot aan de redactie: morgenochtend om 6.00 uur vind je een video op het syndicatieplatform waarin de drie jonge acteurs zichzelf en hun personage voorstellen: Ivana, Wannes en Bram stellen zichzelf én hun personages voor aan Vlaanderen. 

Thuis: elke weekdag om 20.10 uur op Eén en VRT NU.

Vorig artikelWho run the world? Girls! Dit zijn de vier finalisten van Regi Academy
Volgend artikelNickelodeon onthult nieuwe spelshow én host