Home Nieuws TV Nieuws DreamWorks animation series exclusief te zien bij Viaplay

DreamWorks animation series exclusief te zien bij Viaplay

©Viaplay

Streamingdienst Viaplay en NBCUniversal Global Distribution zijn een meerjarige samenwerking aangegaan. Vanaf het voorjaar van 2022 is Viaplay de exclusieve thuisbasis voor de series van DreamWorks Animation, zowel in Nederland als de vijf Scandinavische landen (Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, IJsland) en Polen. Viaplay’s jonge kijkers kunnen straks genieten van meer dan 400 afleveringen van DreamWorks TV shows, series gebaseerd op bekende films van DreamWorks Animation’s én bekende DreamWorks Animation’s films zoals  ”Shrek” en ”Kung FU Panda”.

Het aanbod wat exclusief te zien gaat zijn op Viaplay bevat series zoals:

  • Madagascar: A Little Wild
  • Abominable & The Invisible City
  • The Croods: Family Tree
  • Dragons: The Nine Realms
  • Dragons Rescue Riders: Heroes of the Sky
  • TrollsTopia
  • Dodger
  • Take Note

Alle DreamWorks content op Viaplay zal beschikbaar zijn met nasynchronisatie en ondertiteling. Daarnaast wordt ook “Dodger” aan het aanbod toegevoegd; de nieuwe komedie van Universal International Studios, een divisie van Universal Studio Group. Andere geanimeerde titels, niet-gescripte content voor kinderen en live-action kinderseries van Peacock, waaronder de muzikale komedie “Take Note”, maken ook deel uit van deze overeenkomst.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “We willen dat Viaplay voor iedereen iets te bieden heeft. De karakters van DreamWorks Animation films zoals “Madagascar” en “How to Train Your Dragon” zijn favoriet bij jonge kijkers over de hele wereld. We zijn dan ook trots dat we de exclusieve thuisbasis worden van nieuwe series met deze herkenbare karakters, zowel in Nederland als Scandinavië en Polen.”

Belinda Menendez, President en Chief Revenue Officer, NBCUniversal Global Distribution: “We zijn verheugd om onze langdurige samenwerking met Viaplay uit te breiden door middel van deze nieuwe deal. We zijn erg trots op onze uitgebreide portfolio van DreamWorks Animation, Universal International Studios, Peacock, en meer. We kunnen niet wachten tot de kijkers van Viaplay binnenkort met het hele gezin kunnen gaan genieten van dit brede aanbod.”

Naast de kwalitatief aangekochte content, heeft Viaplay ‘Viaplay Originals’ gemaakt voor kinderen zoals de Zweedse Kristallen award-winnaar “The Great Escape”, “Saga’s Stories”; en de komende “Karma & Jonar”, geproduceerd door Viaplay Studios’ state-of-the-art 3D-animatie technologie.

Viaplay in Nederland 
Op 1 maart 2022 wordt Viaplay in Nederland gelanceerd. De streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT) brengt een uniek aanbod van premium live sport, Viaplay Originals, internationale films en series en content voor kinderen. Een abonnement kan direct bij Viaplay worden afgesloten of via verschillende partners, waaronder KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en DELTA Fiber. 

Bron en foto: ©Viaplay

Vorig artikelLikkebaarden op Sergio’s reünie: reisgezellen blikken terug op onvergetelijk avontuur
Volgend artikelSuzanne Kunzeler nieuwe directeur content bij BNNVARA