Home Nieuws TV Nieuws DREAM SCHOOL is terug

DREAM SCHOOL is terug

© Remon Rijper / NTR

Het vijfde seizoen van DREAM SCHOOL, met bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde, ziet er anders uit dan we gewend zijn. Tien jongeren die om uiteenlopende redenen zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs en nu zonder startkwalificatie thuis zitten, verblijven twee weken lang intern op een locatie in de Brabantse natuur. De plek is nieuw, het feit dat deze als ‘moeilijk’ te boek staande jongeren dit jaar blijven slapen ook.

Vanwege corona gaan de leerlingen met Lucia en Eric, chef-kok Karin, extra jongerenbegeleiders en het hele team in een zogenoemde ‘bubbel’. Alleen de docenten, altijd getest, vliegen in en uit. Zij hebben één ding gemeen: allemaal willen ze hun passie overbrengen en deze drop-outs een nieuwe kijk op hun toekomst geven.

De docenten van dit jaar zijn: kunstenaar Lita Cabellut, meubelontwerper Piet Hein Eek, basketballer Chatilla van Grinsven, presentator en YouTuber Kaj Gorgels, strafrechtadvocaat Natacha Harlequin, hoogleraar sterrenkunde Vincent Icke, fotograaf en ex-dakloze Patrick van der Jagt, politicus Rob Jetten, psycholoog Thijs Launspach, presentator en schrijver Milouska Meulens, acteur Rick Paul van Mulligen, schrijver en acteur Nazmiye Oral, filmmaker Vincent Vianen, rapper Willie Wartaal, choreograaf Juvat Westendorp en cardioloog Janneke Wittekoek. En dan is er ook nog de Rotterdamse politiehond Bumper met zijn baasje Stephan Verwegen.

© Remon Rijper

Lucia, Eric en de docenten zijn er op uit dat de jongeren met nieuwe inzichten en mogelijkheden naar huis gaan en hun leven daarmee op de rit gaan krijgen. Om dat doel te bereiken gaan ze geen gesprek uit de weg. Dat dit spanningen teweeg kan brengen, is evident. Maar de overwinningen die de jongeren uiteindelijk op zichzelf behalen en de stappen die zij, ook na DREAM SCHOOL, zetten richting een zelfgekozen toekomst maken alle moeite, frustratie en soms zelfs wanhoop van zowel de leerlingen zelf als Lucia, Eric en de docenten meer dan waard. 

Eerste aflevering:

De leerlingen arriveren op de nieuwe locatie van DREAM SCHOOL, waar Lucia, Eric en het team van begeleiders ze hartelijk welkom heten. De eerste lessen worden gegeven door kunstenaar Lita Cabellut en cardioloog Janneke Wittekoek. Voordat Lita de leerlingen aan het werk zet, vertelt ze over haar moeizame jeugd en over een belangrijk keerpunt in haar leven, dat alles te maken heeft met waar DREAM SCHOOL om draait: de regie nemen over je eigen leven. Haar opdracht: maak een zelfportret. Wie ben jij? Ook Janneke Wittekoek laat er geen gras over groeien. Zij heeft een echt hart meegenomen. Daar heeft ze ook een duidelijke boodschap mee.

Uitzendingen:  Maandagen vanaf 13 sept t/m 6 dec, 21.15 uur op NPO 3 (12 afleveringen; geen uitzending op 11 oktober)

Bron © NTR Foto: De jongeren uit seizoen 5 van DREAM SCHOOL. © NTR / © Remon Rijper

Vorig artikel4 RAM-weetjes die bijdragen aan de ultieme game-ervaring
Volgend artikel[video] Radio 538 met luisteraars op zoek naar de lekkerste hits om op te werken
Ik ben de eigenaar van Planetzone