Home Nieuws TV Nieuws Deel 2 van Danny’s bezoek aan de beruchte jungle van Calais

Deel 2 van Danny’s bezoek aan de beruchte jungle van Calais

Danny s Wereld © VPRO

In het tweede deel van Danny’s wereld: De jungle van Calais praat Danny Ghosen met hulpverleners, politie en de bewoners in de wijken naast de migrantenkampen. Vijf jaar na de ontruiming van de beruchte ‘jungle van Calais’ keert Danny terug naar de Franse plek, waarvandaan vluchtelingen nog steeds de gevaarlijke oversteek naar Engeland proberen te maken. Hij spreekt ook vrachtwagenchauffeurs die, tot hun frustratie, vaak te maken hebben met migranten die zich, met gevaar voor eigen leven, verstoppen in en op de wagens.

Danny Ghosen spreekt in Calais verschillende groepen mensen die met de migrantenstroom te maken hebben. De stroom vluchtelingen is groot. ‘Ik kan begrijpen dat je niet iedereen kan arresteren, maar voor hun en mijn veiligheid moet er meer aan gedaan worden,’ aldus een vrachtwagenchauffeur. Volgens bewoners van het dorpje Marck, onder de rook van Calais, is er wel begrip voor de aanwezigheid van de veelal jonge mannen. ‘We begrijpen de wanhoop van al die mensen, maar ongewild krijgen wij te maken met het probleem van Engeland. Zij hebben duizenden mensen de indruk gegeven dat het bij hen een eldorado is.’

Over Danny’s wereld

Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.

Over Danny Ghosen:

Danny Ghosen (Beirut, 1978) begon zijn loopbaan bij MTNL maar stapte snel over naar PowNed waar hij opviel door zijn vasthoudendheid. Voor de EO maakte hij onder andere Rot op naar je eigen land. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en De slag om Libanon maakte. Sinds januari 2021 maakt hij Danny’s wereld voor de VPRO, waarin hij de kijker meeneemt naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Danny’s wereld – aflevering 7: De jungle van Calais (Deel 2)

donderdag 21 oktober, 21.05 uur, VPRO, NPO 2 en 17.00 uur op YouTube

De jungle van Calais is een tweeluik, deel 1 is op donderdag 14 oktober uitgezonden. 

vpro.nl/dannyswereld

14 afleveringen

#dannyswereld

Bron en foto © VPRO

Vorig artikelThe Park Playground opent nieuwe VR-vestiging in Den Haag
Volgend artikelWIN! Inglourious Bastards 4K Ultra UHD
Ik ben de eigenaar van Planetzone