Home Nieuws TV Nieuws De messen zijn geslepen: dineren met je ex bij discovery+

De messen zijn geslepen: dineren met je ex bij discovery+

Eating With My Ex S1 © Discover +

Na de razend populaire serie Eating With My Ex: Going Dutch, volgt nu de Engelse versie waarin Britse gebroken koppels met elkaar uit eten gaan om te achterhalen waar het in de relatie mis is gegaan. In Eating With My Ex: UK worden de messen weer geslepen als ex-partners (van zowel bekende als minder bekende Britten) elkaar drie pittige vragen mogen stellen die ze tijdens elke gang op hun bord gepresenteerd krijgen. Zo vraagt parttime model Niall aan zijn ex Chloe waarom ze nu net met zijn goede vriend moest aanpappen toen hun relatie op pauze stond. En Savanna wil weten of ex Courtney echt nooit is vreemdgegaan tijdens hun relatie. Het levert weer de nodige gênante, grappige, hartverwarmende en soms ietwat ongemakkelijke antwoorden op. De laatste vraag staat op de rekening en gaat erover of er nog toekomst is tussen de twee ex-geliefden. Soms wil een van de twee het nog wel proberen, maar soms wordt ook voor beiden tijdens dit etentje wel duidelijk dat ze terecht uit elkaar zijn gegaan. Eating With My Ex: UK is vanaf vrijdag 15 oktober te zien op discovery+

De serie start met twee Celebrity Specials waarin bekende Britten aan tafel gaan met hun ex. Zoals Jemma Lucy, ster van het programma Ex On The Beach, die wil dat haar ex-vriend Stephen Bear nu eindelijk toegeeft dat hij haar bedrogen heeft met een ander. Is hij eerlijk en onthult hij alles? En drag queen Jamie Campbell heeft een confronterend diner met zijn ex Chad die hij ooit via een sms’je gedumpt heeft. Kan Chad het hem inmiddels vergeven? Ook heeft comedian London Hughes een spannend weerzien met haar ex Tommy die eveneens comedian is. Wordt het lachen of huilen tussen de twee? En komt ze erachter wat er waar is van de geruchten over zijn seksualiteit?

Ook de ontmoetingen tussen de minder bekende exen in het programma leveren spannende gesprekken op. Vaak was gebrekkige communicatie een probleem in de relatie. Hoe is het om na de breuk alsnog met elkaar om tafel te zitten en nu wel de confrontatie aan te gaan? Zo hebben de exen Steph en Scearcia nooit echt hun issues met elkaar gedeeld in hun relatie. Kunnen ze nu tijdens dit etentje voor het eerst eerlijk en open zijn? Megan wil vooral excuses van haar ex Alexi voor zijn flirterige gedrag, terwijl Alexi vindt dat hij niks verkeerd gedaan heeft. Kunnen ze er nu wel uitkomen? Soms is er meer tijd nodig voor het krijgen van de juiste antwoorden. Shani wil al dertig jaar lang weten waarom ex Lockie de relatie destijds verbrak. Geeft hij nu eindelijk openheid van zaken? En hoe reageert Shani op zijn antwoord?

Kunnen de etentjes wellicht ook uitmonden in een hereniging tussen de exen? Als het aan Josh ligt wel. Hij geeft toe dat de ziekte van zijn vader voor veel stress zorgde en dat hij daarom zijn relatie met Courtney verwaarloosd heeft. Hij maakt zijn excuses en wil het goedmaken. Maar staat zij er nog wel voor open? Ook Elle is hoopvol op een nieuwe kans met Kyle, maar kan Kyle zijn vijandigheid naar haar loslaten en wil hij hun problemen bespreken?

Eén ding is zeker: het zijn stuk voor stuk etentjes waar de vonken vanaf vliegen. Smullen geblazen dus. Vooral voor de kijker.Eating With My Ex: UK is vanaf vrijdag 15 oktober t/m vrijdag 17 december wekelijks te zien op discovery+.

Bron en foto © Discovery+