Home Nieuws TV Nieuws Danny Ghosen bezoekt beruchte jungle van Calais

Danny Ghosen bezoekt beruchte jungle van Calais

Danny s wereld VPRO 2021 aflevering 5 © VPRO

Vijf jaar na de ontruiming van de beruchte ‘jungle van Calais’ keert Danny Ghosen in Danny’s Wereld terug naar de Franse plek, waarvandaan vluchtelingen de gevaarlijke oversteek naar Engeland proberen te maken. Het grote vluchtelingenkamp van destijds is verdwenen, maar de vluchtelingen zelf zijn gebleven en hun situatie lijkt schrijnender dan ooit. Ze zijn radeloos, maar blijven vastbesloten om het Kanaal over te steken. De migranten zien Engeland als ultiem einddoel en kunnen nergens anders naartoe. 

Danny Ghosen ontdekt bij Calais geïmproviseerde kampen zonder enige voorzieningen, en waar de wetteloosheid regeert. De vluchtelingen die hij spreekt overleven in barre omstandigheden en worden opgejaagd door de politie. ‘Dagelijks komt de politie langs om onze tenten in te nemen, we hebben helemaal niks.’ vertelt een vluchteling aan Danny. ‘De situatie is onhoudbaar. De Engelse en Franse regering spelen een levensgevaarlijk spel’, aldus de lokale hulpverleners.

Over Danny’s wereld

Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.

Over Danny Ghosen:

Danny Ghosen (Beirut, 1978) begon zijn loopbaan bij MTNL maar stapte snel over naar PowNed waar hij opviel door zijn vasthoudendheid. Voor de EO maakte hij onder andere Rot op naar je eigen land. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en De slag om Libanon maakte. Sinds januari 2021 maakt hij Danny’s wereld voor de VPRO, waarin hij de kijker meeneemt naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Danny’s wereld – aflevering 6: De jungle van Calais 

donderdag 14 oktober, 21.05 uur, VPRO, NPO 2 en 17.00 uur op YouTube

Op donderdag 21 oktober wordt deel twee van De jungle van Calais uitgezonden.

vpro.nl/dannyswereld

14 afleveringen

#dannyswereld

Bron en foto © VPRO

Vorig artikel[video] Nieuw personage Kato zorgt voor liefdesperikelen in Familie
Volgend artikelNielson zingt titelsong Captain Nova
Ik ben de eigenaar van Planetzone