Home Nieuws TV Nieuws Afpersingsbrieven en nieuwe sporen vermiste Sumanta (22) in Opsporing Verzocht

Afpersingsbrieven en nieuwe sporen vermiste Sumanta (22) in Opsporing Verzocht

De zoektocht naar de afperser die een aantal bedrijven dreigbrieven stuurde met de eis om bitcoins, is in volle gang. Nadat de politie afgelopen zaterdag al bekend maakte dat de dader ontvlambare stof verpakt in een klein zakje met daarop een afbeelding van huizen in Delft, zijn er al diverse tips van het publiek binnengekomen. Inmiddels is er een beloning van 15.000 euro voor de tip uitgeloofd die leidt tot de aanhouding van de dader. In Opsporing Verzocht geeft een woordvoerder van de politie vanavond de laatste stand van zaken in het onderzoek. Vermoedelijk kunnen – mede op basis van tips en extra analyses – nieuwe inzichten over de afpersingsbrieven gedeeld worden.

Zoektocht Robbenoordbos: waar is de vermiste Sumanta Bansi (22)
Op 18 februari 2018 verdween UvA-studente Sumanta Bansi. De van oorsprong Surinaamse Sumanta was op dat moment een aantal weken in verwachting. De politie vreest dat in Hoorn wonende studente om het leven gebracht is.

Afgelopen donderdag deed een ploeg van 60 leden van het Veteranen Search Team een nieuwe poging om haar lichaam te vinden in het Robbenoordbos, in de kop van Noord-Holland. In Opsporing Verzocht wordt aandacht besteed aan sporen die mogelijk aan de verdwijning van Sumanta gelinkt kunnen worden. Ook in dit onderzoek is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Bewakingsbeelden: overvallers Leidschendam laten slachtoffer bewusteloos achter
Een 63-jarige bewoner van een flat aan de Burgemeester van Duyvendijklaan in Leidschendam is zondagavond 22 december gewond geraakt bij een overval door drie mannen in zijn woning. De keel van de man werd afgeklemd, hij verloor daardoor het bewustzijn. Het rechercheteam dat de overval onderzoekt hoopt dat kijkers tips kunnen geven over de drie verdachten die bij de flat gefilmd zijn.

Verder worden in Opsporing Verzocht bewakingsbeelden getoond van de overval op dinsdag 4 februari op een filiaal van supermarkt Jumbo in Duiven en is er aandacht voor de gewelddadige berovingen van twee oudere dames van 81 en 94 jaar in Velp en Dieren. Afgelopen week werd overigens duidelijk dat het massale bekijken en delen van beelden afgelopen zomer van een straatroof op 19 mei in Heerlen uiterst effectief was. Mede door tips van kijkers en Facebook-volgers van Opsporing Verzocht zijn inmiddels twee verdachten uit het Duitse Ubach Palenberg aangehouden.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Bron© AvroTros

Vorig artikelTrailer voor Pinocchio gelanceerd
Volgend artikelSquare Enix en Disney brengen klassieke Kingdom Hearts-avonturen voor het eerst uit op Xbox One
Ik ben de eigenaar van Planetzone