Home Nieuws Tech Nieuws Ziggo klanten in regio’s Tilburg, Breda en Den Bosch stappen over op...

Ziggo klanten in regio’s Tilburg, Breda en Den Bosch stappen over op digitale radio

© Vodafone Ziggo

Ziggo klanten uit de regio’s Tilburg, Breda en Den Bosch maken binnenkort de overstap van analoge naar digitale radio via de kabel. Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel. Eind 2021 is heel Nederland omgeschakeld naar digitale radio.

Klanten die moeite hebben om van analoog naar digitaal over te schakelen krijgen hulp van Ziggo. Klanten die overstappen op digitale radio, doen dat op twee manieren: via hun tv/mediabox of via de Digitale radio-ontvanger. Via de mediabox of tv (modellen na 2010) is er geen aanpassing vereist. Klanten die via de Digitale radio-ontvanger willen luisteren, kunnen deze via Ziggo of een elektronicawinkel aanschaffen. Klanten die via de ether willen luisteren, hebben hiervoor een FM-antenne nodig. Klanten die een radio zonder FM-antenne hebben, kunnen deze gratis via de website van Ziggo bestellen of ophalen in de winkels van Vodafone en Ziggo.

Radio omschakelen naar digitaal

Klanten worden in elke regio ruim van tevoren geïnformeerd over het moment van omschakeling. Ziggo klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal radioluisteren. Alle informatie die klanten nodig hebben voor het omschakelen is te vinden op ziggo.nl/luisterdigitaal.

Regio na regio

Na de regio’s Tilburg, Breda en Den Bosch gaat Ziggo regio voor regio het hele land door. Door het omschakelen van analoge naar digitale radio maakt Ziggo ruimte vrij op het netwerk, dit kan in de toekomst gebruikt worden voor hoge internetsnelheden.

Plaatsen regio’s Tilburg, Breda en Den Bosch

Ondersteuning bij omschakeling

Klanten ontvangen een brief of een e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en servicepunten.

Voor meer inzichten en uitleg over dit project zie onze website: ‘Luister digitale radio voor

het beste signaal’.

Lees ook het achtergrondverhaal over het einddoel van de ‘switch’ naar digitaal.

Bron en foto © Vodafone Ziggo