Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung organiseert eerste 6G Forum

[Video] Samsung organiseert eerste 6G Forum

© Samsung

Samsung heeft op 13 mei het eerste Samsung 6G Forum (S6GF) ooit georganiseerd. Het event, met als thema ‘The Next Hyper-Connected Experience for All’, is terug te zien op Samsung’s YouTube-kanaal. ’s Ochtends en ’s middags zijn er lezingen en presentaties van experts uit de academische wereld en de industrie, die zijn gespecialiseerd in next-gen communicatietechnologieën. De lezingen en presentaties worden telkens gevolgd door een paneldiscussie.

“De verwachting is dat 6G in de toekomst ultieme ervaringen van hyperconnectiviteit zal faciliteren,” zegt Sebastian Seung, President en Hoofd van Samsung Research[1]“Bij Samsung zijn we ons nu al aan het voorbereiden om die volgende stap te maken, ook al zal het nog jaren duren totdat 6G is uitgerold. Een goede samenwerking tussen de industrie en de academische wereld is essentieel in dat hele proces.”

Ochtendsessie – 6G Air Interface 
De ochtendsessie heeft als thema ‘6G Air Interface.’ Jeffrey Andrews, professor aan de University of Texas at Austin, verzorgt een keynote speech met als titel ‘Deep Learning in the 6G Air Interface’. Hierin staat centraal dat deep learning (DL) de sleutel is tot 6G.

​Na afloop van de keynote speech geven Charlie Zhang (Senior Vice President – SVP – van Samsung Research America), Takehiro Nakamura (SVP en General Manager bij NTT DOCOMO) en John Smee (SVP van Qualcomm Technologies, Inc.) presentaties die aansluiten op het thema van die ochtend.

​Zo geeft Charlie Zhang een presentatie over ‘Radio Technology Evolution for Beyond 5G and 6G.’ Hoewel 6G nog in de kinderschoenen staat, beginnen al een aantal richtingen zich af te tekenen en aan kracht te winnen. Denk aan de ondersteuning van een nieuw spectrum, zoals de hogere middenband in het bereik van 7-24 GHz en Terahertz (THz), nieuwe antennetechnologieën, de ontwikkeling van duplextechnologie en netwerktopologie, AI als een inherent onderdeel van protocolonderwerp, et cetera.

​Takehiro Nakamura bespreekt ‘5G Evolution and 6G’ en zal specifiek stilstaan bij onderzoek naar technieken en services voor 5G en 6G. John Smee gaat in op ‘Driving Air Interface Innovation Toward 6G,’ waarbij hij de nadruk legt op geavanceerd en draadloos onderzoek en ontwikkelingen. Die vormen de basis voor ongekende innovaties die nieuwe gebruikservaringen met 6G mogelijk maken.

​Na de presentaties leidt Juho Lee van Samsung Research de paneldiscussie over 6G RAN-technologie. Daaropvolgend presenteert Sunghyun Choi (Executive Vice President – EVP – en Head of Advanced Communications Research Center van Samsung Research) de vorderingen die Samsung heeft gemaakt in 6G-research. Een en ander maakt hij inzichtelijk met demonstratievideo’s.

© SamsungMiddagsessie – Intelligent 6G-netwerk
In de middagsessie staat het thema ‘Intelligent Network for 6G’ centraal. Tarik Taleb (professor aan de Universiteit van Oulu, Finland) trapt af met een keynote speech over ‘6G Networking –The Journey Towards a Novel Vision of Service of Services’. Hierin benadrukt hij dat AI, Network Function Virtualization, Software-Defined Networking en Edge/Cloud aanzienlijke voordelen hebben opgeleverd voor de verlaging van uitgaven en operationele kosten. Ook is er sprake van grotere flexibiliteit in implementatie en een snellere opname in de markt. Tarik Taleb verwacht dat 6G zal zorgen voor nieuw elan op het gebied van cloud-native mobiele netwerken.

​Na de keynote speech geven Seungjoo Maeng (Master bij Samsung Electronics), Byonghyo Shim (professor aan Seoul National University) en Shi Jin (professor aan Southeast University, China) presentaties die aansluiten op het thema van de middag.

​Seungjoo Maeng spreekt over ‘Challenges in Applying AI/ML Technology to Improve Performance of Mobile Communication Systems’. Hierin benadrukt hij de uitdagingen bij het toepassen van AI en ML (Machine Learning) om de performance van draadloze, mobiele communicatiesystemen te verbeteren.

​Byonghyo Shim gaat dieper in op ‘Deep Learning-Aided Mobile Detection and Beamforming for mmWave and THz Communications’. In deze presentatie staan mmWave en THz-communicatie als basis van DL centraal. Onder de titel ‘Deep Learning-based CSI Feedback in Massive MIMO Systems’ bespreekt Shi Jin de uitdagingen en mogelijke onderzoekrichtingen voor de implementatie van DL-gebaseerde CSI-feedback in toekomstige, draadloze communicatiesystemen.

​Tot slot begeleidt EVP Sunghyun Choi van Samsung Research de paneldiscussie over netwerk-AI.

​Bezoek voor meer informatie over ‘Samsung Tech Forum’ research.samsung.com

Bron en foto © Samsung

Vorig artikelOfficiële trailer The Boys seizoen drie gelanceerd
Volgend artikelHybride warmtepomp de nieuwe standaard vanaf 2026
Ik ben de eigenaar van Planetzone