Home Nieuws Tech Nieuws Twee nieuwe krachtige Wi-Fi 6 devices van AVM: De FRITZ!Box 6690 Cable...

Twee nieuwe krachtige Wi-Fi 6 devices van AVM: De FRITZ!Box 6690 Cable en de FRITZ!Repeater 1200 AX

©AVM

Amsterdam, 23 februari 2022 – AVM brengt high-speed Wi-Fi naar kabelverbindingen met de FRITZ!Box 6690 Cable en Wi-Fi 6 tot in het verste hoekje van je huis met de FRITZ!Repeater 1200 AX. Deze nieuwe topmodellen combineren snel internet met Wi-Fi 6 voor gigabit-snelheden in het gehele thuisnetwerk. Streamen, gamen, Smart Home of thuiswerken – de FRITZ!Box 6690 Cable en de FRITZ!Repeater 1200 AX zijn als Mesh Wi-Fi-netwerk ideaal voor alle toepassingen in het digitale huis.

FRITZ!Box 6690 cable – krachtig kabelinternet

Met ondersteuning voor DOCSIS 3.1 haalt het nieuwe vlaggenschipmodel piekwaarden (tot 6 Gbit/s downstream en 2 Gbit/s upstream) en kan dankzij de vrije modemkeuze die op 28 januari in werking is getreden op elke kabelaansluiting worden gebruikt. Dankzij de Mesh-technologie van AVM en een sterke set aan functies profiteren apparaten zoals notebooks, tablets, smartphones en smart-tv’s van Wi-Fi-snelheden in het gigabit-bereik.

Met ondersteuning voor de nieuwe Wi-Fi 6-standaard kunnen nog meer apparaten betrouwbaar en stabiel via Wi-Fi in het thuisnetwerk worden geïntegreerd. In totaal biedt de FRITZ!Box 6690 Cable tot 4.800 Mbit/s (5 GHz) + 1.200 Mbit/s (2,4 GHz) krachtige Wi-Fi voor veeleisende toepassingen. In grote appartementen en huizen kan het netwerk eenvoudig worden uitgebreid met de nieuwe FRITZ!Repeater 1200 AX.

De tri-band repeater ondersteunt ook Wi-Fi 6 en vormt samen met de FRITZ!Box 6690 Cable één Mesh netwerk. Daarnaast heeft de FRITZ!Box 6690 Cable extra aansluitmogelijkheden, zoals een 2,5 gigabit-poort, drie gigabit-LAN-poorten en twee USB 3.0-poorten. Hierdoor is het eenvoudig om netwerkapparaten zoals printers en opslagmedia in het thuisnetwerk te integreren.

Tot de uitgebreide functies van de nieuwe FRITZ!Box 6690 Cable behoort ook een compleet telefoonsysteem (DECT, IP, analoog) met vijf antwoordapparaten. Smart home-apparaten kunnen via het DECT-basisstation in het thuisnetwerk worden geïntegreerd.

Verder biedt de FRITZ!Box 6690 Cable een geïntegreerde TV-tuner voor de populaire “DVB-C streaming”-functie. Hierdoor kunnen gebruikers overal in huis op mobiele apparaten kabeltelevisie kijken via Wi-Fi. De typische FRITZ!Box-functies, zoals uitgebreid ouderlijk toezicht, een firewall, een mediaserver voor foto’s, muziek en video’s, evenals Wi-Fi gasttoegang ronden het scala aan functies van de FRITZ!Box 6690 Cable af. De gratis apps zoals MyFRITZ!App, FRITZ!App WLAN of FRITZ!App Smart Home maken de bediening van FRITZ!-producten superhandig.

FRITZ!Repeater 1200 AX – compact en veelzijdig

De FRITZ!Repeater 1200 AX is een kleine Mesh-krachtcentrale voor Wi-Fi met een groot bereik. Met twee antennes voor de 2,4 en 5 GHz-band haalt hij snelheden tot 3000 Mbit/s. Deze hoge Wi-Fi-datasnelheden worden mogelijk gemaakt door Wi-Fi 6-ondersteuning, evenals een verbeterde verdeling van de beschikbare bandbreedte. Dit betekent dat zelfs oudere smartphones en notebooks profiteren van de prestaties van de Wi-Fi 6-Repeater.

De nieuwe FRITZ!Repeater 1200 AX maakt met één druk op de knop verbinding met de FRITZ!Box en zorgt voor een stabiel en naadloos Wi-Fi-netwerk. Gebruikers kunnen hun thuisnetwerk snel en eenvoudig uitbreiden zonder dat ze instellingen hoeven aan te passen. Dankzij de AVM Mesh Wi-Fi-technologie maken mobiele apparaten altijd verbinding met het FRITZ!-product dat de beste Wi-Fi-verbindingen biedt op de desbetreffende locatie in huis.

De gratis FRITZ!App WLAN helpt gebruikers om de beste locatie voor de FRITZ!Repeater te vinden. De FRITZ!Repeater is ook uitgerust met een gigabit LAN-poort voor aansluiting via de kabel of voor aansluiting van netwerkcompatibele apparaten zoals computers, smart-tv’s of gameconsoles. De FRITZ!Repeater 1200 AX kan worden gebruikt met elke FRITZ!Box en andere routers in het digitale huis, biedt internettoegang, en maakt streamen, thuiswerken en nog veel meer mogelijk in elke kamer. Tegelijkertijd blijft de Repeater energiezuinig, zowel tijdens gebruik als in de stand-by modus.

Prijzen en beschikbaarheid

De FRITZ!Box 6690 Cable en FRITZ!Repeater 1200 AX zijn vanaf nu beschikbaar. De FRITZ!Box heeft een adviesprijs van €319 en is verkrijgbaar bij Expert, Informatique en Centralpoint. De FRITZ!Repeater heeft een adviesprijs van €89 en is tevens verkrijgbaar bij Expert, Informatique en Centralpoint.

Bron en foto: ©AVM

Vorig artikelDisneyland Paris Pride viert op 11 juni 2022 diversiteit met een kleurrijk programma
Volgend artikelVier boeren en één boerin onthullen hun identiteit in ‘Boer zkt Vrouw’