Home Nieuws Tech Nieuws Sony voegt met RX100 VII een nieuwe krachtpatser toe aan het assortiment...

Sony voegt met RX100 VII een nieuwe krachtpatser toe aan het assortiment premium compactcamera’s

Vandaag heeft Sony een nieuwe premium compactcamera aangekondigd: de RX100 VII (model DSC-RX100M7). De RX100 VII maakt gebruik van technologieën van de α9-camera full-frame. Dankzij deze innovaties biedt dit model hoogwaardige prestaties voor zowel foto’s als films. Zo kunnen gebruikers altijd en overal vertrouwen op professionele kwaliteit bij spontane foto- en filmmomenten.

De RX100 VII is uitgerust met de gloednieuwe stacked Exmor RS CMOS-beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm en een BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor van de nieuwste generatie. Dankzij deze combinatie levert de camera uitstekende autofocusprestaties en snelheden die eerder alleen bij de α9 mogelijk waren. Fotograferen dichtbij of op afstand is geen probleem dankzij de ZEISS Vario-Sonnar T* 24–200 mm F2.8–4.5 zoomlens. Dit model biedt uitstekende prestaties voor hobbyfotografen en professionals die op zoek zijn naar de ultieme all-in-one oplossing. Van stadsgezichten, portretten, sportmomenten, dieren in het wild tot food photography – de RX100 VII levert hoogwaardige beelden.

“De RX100 VII is de nieuwe norm bij compactcamera’s en we zijn er zeker van dat onze klanten de fenomenale snelheid en autofocusmogelijkheden zullen waarderen”, aldus Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. “Foto- en videografen hebben de zekerheid dat ze de kracht van een α9 bij zich hebben, zodat ze in iedere situatie op deze compacte camera kunnen rekenen.”

De nieuwe norm voor autofocusprestaties bij compactcamera’s

De RX100 VII beschikt over een zeer snelle autofocus met 357 fasedetectie AF-punten en contrastdetectie-autofocus met 425 punten. De geoptimaliseerde lensaandrijving biedt een scherpstelling van slechts 0,02 seconden. De camera kan tot wel 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde uitvoeren en snelle bewegingen met 20 fps vastleggen. Verder maakt de beeldsensor fotograferen zonder black-out mogelijk. Dit garandeert een volledig live weergave zelfs tijdens continu fotograferen bij 20 fps. De RX100 VII heeft tevens een nieuwe transportmodus: Single Burst Shooting. Deze legt beelden vast met een zeer hoge snelheid van max. 90 fps in JPEG/RAW.

De RX100 VII is uitgerust met Realtime Eye-autofocus. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Dit biedt zeer precies scherpstellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. Verder is ook de functie voor realtime tracking beschikbaar. Hiervoor wordt een nieuw ontwikkeld algoritme voor objectherkenning gebruikt voor optimale objecttracking en een consistent scherpstelsysteem.

Fantastische filmopnamen

Vanwege de compacte en lichte vormgeving van de RX100 VII (circa 302 g / 102 x 58 x 43 mm) kan deze camera overal mee naartoe. Maar achter deze bescheiden afmetingen gaat een groot aantal functies voor professionele filmopnamen schuil. Deze zijn perfect voor spontane opnamen zoals bij vloggen:

  • Filmopnamen in 4K waarbij pixels volledig worden uitgelezen zonder pixel binning
  • Realtime tracking en realtime Eye-autofocus voor video
  • 4K Active SteadyShot is maar liefst acht keer efficiënter dan 4K Standard SteadyShot
  • Geïntegreerde microfooningang
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3. Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3
  • Compatibel met de add-on ‘Movie Edit’ van de Imaging Edge Mobile-app voor videostabilisatie en -bewerking
  • Vertical-position data recording bij films
  • Intervalopnamen voor time-lapse-video’s
  • Opnamen in superslowmotion met max. 1000 fps
  • 180 graden kantelbaar scherm voor gebruiksgemak tijdens het vloggen

Vlogset met filmhandgreep

Deze set bevat een RX100 VII camera en een filmhandgreep (VCT-SGR1). Dit biedt vloggers de mogelijkheid om eenvoudig te filmen en zoomen. Tevens is een beugel meegeleverd om een microfoon te bevestigen en twee oplaadbare batterijen(NP-BX1).

Nieuwe hoes voor de RX100-serie

Sony heeft ook een nieuwe hoes (model: LCJ-RXK ) met lederlook geïntroduceerd voor de RX100-serie. Deze bestaat uit een lenshoes en een schouderband om de camera tegen schokken en stoten te beschermen. De microfoon- en USB-aansluiting zijn eenvoudig toegankelijk evenals het batterijvak. Verkrijgbaar in zwart of beige.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Sony Cyber-shot RX100 VII camera is vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux voor € 1300,00. De nieuwe hoes (LCJ-RXK ) zal ook vanaf augustus verkrijgbaar zijn voor € 85.

Meer op Sony α-Universe

Sony Imaging introduceerde onlangs het α-Universe platform in de Benelux. Deze interactieve website biedt een platform voor de verhalen en het werk van Sony α-ambassadeurs. Op α-Universe staan onder meer uitgebreide profielen, foto’s en videocontent. Tevens biedt het platform tutorials, een lokale evenementenkalender en is het laatste Sony nieuws te raadplegen Het α-Universe platform bestaat uit meer dan 70 Sony ambassadeurs.

Bekijk hieronder de productvideo over de nieuwe RX100 VII.