Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsungs nieuwe schermen verzorgen sublieme HDR-gameplay met HDR10+-ondersteuning

Samsungs nieuwe schermen verzorgen sublieme HDR-gameplay met HDR10+-ondersteuning

©Samsung

Samsung maakt vandaag bekend dat geselecteerde 4K en 8K TV’s uit de 2022 line-up en gaming monitoren HDR10+-ondersteuning zullen hebben. Met de nieuwe standaard in gaming geniet je van een meeslepende en extreem responsieve gaming ervaring. Op CES 2022 gaan verschillende gametitels in première op 4K en 8K, met als drijvende kracht NVIDIA GPU’s.

“Het is fantastisch om met HDR10+ de nieuwe standaard in gaming aan te bieden,” zegt Tonnie van Schijndel, Marketing Manager TV & Audio van Samsung Benelux. “De standaard komt beschikbaar op de Neo QLED line-up van 2022, de Q70-serie en natuurlijk óók op onze nieuwe gaming monitoren. Het enige wat jij als gamer nog hoeft te doen, is je helemaal verliezen in rijke, levensechte beelden en de meest waanzinnige visuals.”

Geavanceerde HDR toont exact wat gameontwikkelaars bedoelen
De nieuwe standaard, die werd ontwikkeld door HDR10+ Technologies LLC, geeft gameontwikkelaars de tools die ze nodig hebben om gamers te voorzien van een meeslepende en stabiele HDR gaming ervaring. En dat zonder dat je handmatig hoeft te kalibreren voor verschillende schermen. Ook maakt het niet uit of je op een console, PC of een andere device speelt.

Samsungs TV en gaming monitoren line-up van 2022 ondersteunt HDR10+. Door automatische HDR-kalibratie krijg je precies die beeldkwaliteit die de game-ontwikkelaar voor ogen had toen hij de beelden bedacht. Daarmee geniet de gamer van de meest responsieve en nauwkeurige gaming ervaring tot nu toe.

Tot voor kort was het alleen mogelijk bij films en televisiecontent, maar ook bij het laden van games zijn handmatige instellingen nu niet meer nodig. De game-engine optimaliseert de content automatisch in real-time. Hoe donker een schaduw of verblindend een zonovergoten strand ook is, je ziet de fijnste details, zodat jij als gamer direct kunt inspelen op alle situaties. Doordat je je scherm ook naar “true reference mode” configureert, ervaar je verbeterde kleuren en ben je geen tijd meer kwijt aan game-instellingen.

Verschillende gamebedrijven, waaronder Saber Interactive, tonen hun HDR10+-titels op CES 2022.

“We luiden met veel enthousiasme een nieuw tijdperk van gaming beeldkwaliteit in,” zegt Todd Hollenshead, Head of Publishing bij Saber Interactive. “Door HDR10+ genieten gamers van alle leeftijden van baanbrekende visuals en de best mogelijke gaming ervaring. De HDR10+ standaard legt de lat echt weer een stuk hoger. We zijn er trots op dat we in de voorlinie opereren en de nieuwe standaard op de markt te brengen met Redout 2, de snelste 8K anti-gravity racer ooit, en Pinball FX, de overtreffende trap van digitaal flipperen.”

Game Mechanic Studios toont op CES 2022 de nieuwe HDR10+-titel “Happy Trails and the Kidnapped Princess”.

HDR10+ verovert de wereld
De superieure beeldkwaliteit van HDR10+ komt tot stand doordat scene-voor-scene of frame-voor-frame de helderheid en het contrast worden geoptimaliseerd, en dat leidt tot extreem nauwkeurige kleurweergave.

HDR10+ werd vier jaar geleden geïntroduceerd en wordt door de hele industrie omarmd. Er zijn wereldwijd 128 partners en meer dan 4.000 toestellen die de standaard ondersteunen, waaronder TV’s, projectors, smartphones en tablets van meer dan 28 producenten. Voor contentmakers is het goed om te weten dat de metadata van HDR10+ ook een flexibele referentietoon en ‘mapping curve definition’ hebben. Zo kun je precies die beelden tonen die je in gedachten hebt voor je publiek.

Met drivers, die in de loop van 2022 verschijnen, wordt HDR10+ ondersteund door de NVIDIA GeForce RTX 30 Series, RTX 20 Series en GTX 16 Series GPU’s.

“Of je nu op een monitor of TV speelt, door ondersteuning van de nieuwe HDR10+ standaard geniet je als NVIDIA GeForce gamer van een HDR-gaming ervaring die ongekend helder, levendig en stabiel is,” zegt Vijay Sharma, Director of Product Management bij NVIDIA.

Bezoek www.samsung.com voor de producten en functies die Samsung op CES 2022 met de wereld deelt.

Bron en foto: ©Samsung

Vorig artikel‘Het Wetenschappelijk Jaaroverzicht’ met Matthijs van Nieuwkerk en Robbert Dijkgraaf
Volgend artikelMarokkaanse vrijheidsstrijder Abdelkrim El-Khattabi staat centraal in: ‘Het verhaal van Abdelkrim’