Home Nieuws Tech Nieuws  Nikon introduceert de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S 

 Nikon introduceert de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S 

©Nikon

Vandaag komt Nikon met een uiterst handzaam full-frame superteleobjectief met vast brandpunt: de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Vogels, wilde dieren, vliegtuigen, motorsport en wintersport: dit stevige, maar toch verrassend lichte S-line objectief brengt de dynamiek van verafgelegen onderwerpen dichtbij in indrukwekkende helderheid. Gebruikers kunnen onregelmatig bewegende onderwerpen met een nog niet eerder vertoonde vloeiendheid volgen bij 800 mm. De creativiteit krijgt de vrije loop met stabiele opnamen die uit de hand geschoten zijn.

Van adelaars tot vliegtuigen, het fenomenale oplossend vermogen van dit S-line objectief haalt zelfs de kleinste details van moeilijk vast te leggen onderwerpen naar voren. De beeldkwaliteit is haarscherp, ongeacht of je foto’s of video’s maakt, en de AF-prestaties zijn uitzonderlijk snel, vloeiend en betrouwbaar. De optische VR in het objectief zorgt voor stabiele opnamen en Synchro VR biedt 5,5 correctiestops wanneer dit objectief wordt gekoppeld met de Z 9. Daarnaast ondersteunt dit superteleobjectief het gebruik van Z teleconverters, die het bereik kunnen vergroten tot 1120 mm of 1600 mm.

Dankzij het uitgebalanceerde, lichte ontwerp van de Z-vatting en een PF-lenselement (Phase Fresnel) kunnen gebruikers de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S van het statief halen en uit de hand fotograferen. Dit objectief voor systeemcamera’s is circa 2,3 kg lichter en 16% korter dan de 800mm met F-vatting. Het zwaartepunt ligt dichter bij de camera-body waardoor het eenvoudiger wordt om soepel te pannen en beweging vast te leggen. Fotografen kunnen scherpstelinstellingen op het objectief aanpassen en de geavanceerde weerbestendige afdichting beschermt zowel het objectief als de camera.

Matthieu van Vliet, General manager SAS bij Nikon: “Dit nieuwe objectief van 800 mm biedt interessante nieuwe mogelijkheden voor fotografen. De beelden die je nu met een lang objectief kunt maken worden niet meer bepaald door de flexibiliteit van je statief. De aanzienlijk kleinere afmetingen en het gewicht van dit nieuwe superteleobjectief bieden een ongekende handzaamheid en bediening: je kunt nu lastige opnamen maken of perspectieven vastleggen die voorheen onmogelijk waren.”

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Professioneel superteleobjectief: brandpuntsafstand van 800 mm. Handzaam, lichtgewicht en een uitgebalanceerde bediening.

Haarscherp: een speciaal gevormd en gepositioneerd PF-lenselement (Phase Fresnel) en Nano Crystal Coat verminderen beeldschaduwen en lichtvlekken aanzienlijk. ED- en SR-glas gaat chromatische aberratie vanaf het midden tot de rand van het beeld tegen.

Snelle, stille scherpstelling: AF is snel, nauwkeurig en fluisterstil: tracking is vloeiend, of je nu raceauto’s of wilde dieren in de verte fotografeert.

Krachtige vibratiereductie: optische VR in het objectief zorgt voor stabiele opnamen. Synchro VR biedt tot 5,5 correctiestops wanneer dit objectief wordt gekoppeld met de Z 9.

Aanpasbare bediening: wijs functies toe aan de handig geplaatste L-Fn-knoppen en de geluidloze instelring. Gebruik de knop voor het opslaan van het geheugen om scherpstelafstanden op te slaan.¹

Geavanceerde weerbestendige afdichting: de afdichting rond alle bewegende delen houdt stof en vocht buiten en een rubberen pakking op de objectiefvatting beschermt zowel objectief als camera.²

Geschikt voor teleconverters: vergroot het bereik tot 1120 mm met een Z TELECONVERTER TC-1.4x of 1600 mm met een Z TELECONVERTER TC-2.0x.

Ingebouwde filtersleuf verwijder filters gemakkelijk voor nog meer controle over moeilijke lichtomstandigheden.

Eenvoudige zonnekap: de meegeleverde HB-104 zonnekap heeft een schuifje waarmee de zonnekap met één hand kan worden verwijderd.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S is eind april beschikbaar voor een consumentenadviesprijs van EUR7299,-.

Bron en foto: ©Nikon

Vorig artikelRonald Koeman opnieuw bondscoach Oranje
Volgend artikelKassa verhuist vanaf 25 april naar de maandag