Home Nieuws Tech Nieuws Lenovo voorziet Ducati aankomend seizoen van geavanceerdere technologie om nog betere resultaten...

Lenovo voorziet Ducati aankomend seizoen van geavanceerdere technologie om nog betere resultaten te behalen

©Lenovo

Nadat Ducati het seizoen van 2021 voor het tweede jaar op rij eindigde met de overwinning van de MotoGP Constructors Wereldtitel, is het Ducati Lenovo Team klaar voor een nieuw seizoen. Technologie zal hierin een steeds crucialere rol spelen. Sinds 2018 heeft Lenovo’s technologische samenwerking met Ducati het team geholpen te innoveren en de prestaties op het circuit te verbeteren. Lenovo’s oplossingen voor slimme samenwerking, data-analyse en kunstmatige intelligentie (AI) blijven het raceteam helpen om in 2022 simulaties en realtime data-analyse nog sneller uit te voeren.

Het eerste doel voor het seizoen 2022 is om het Remote Garage-project te voltooien. Hiermee kunnen technici data in realtime ontvangen en op afstand communiceren met de garage en motoren. Daarnaast zetten Ducati en Lenovo zich in om videoconferenties op het hoofdkantoor en in de garage te verbeteren. Het doel is om de virtuele teams beter met elkaar te verbinden voor een succesvolle samenwerking.

Altijd en overal rekenkracht

Lenovo ondersteunt sinds 2018 de ingenieurs en ontwerpers van Ducati bij de innovatie op het gebied van motorracen:

Door gebruik te maken van High Performance Computing-technologie, gebaseerd op Lenovo ThinkSystem SD530-, SR630- en SR650-servers, heeft Ducati de data-analyse met betrekking tot aerodynamica, vloeistofdynamica en stresstests kunnen vereenvoudigen en versnellen.
ThinkSystem SE350 stelt ingenieurs in staat om vanaf elke locatie, in realtime ongeveer 15 GB aan gegevens voor elke racemotor te beheren en om voor elke rijder aangepaste inzichten te produceren die worden gebruikt om snelle, goed geïnformeerde beslissingen te nemen.
De geïntegreerde beveiligingstools maken automatische datacodering mogelijk, waardoor Ducati’s intellectuele eigendom wordt beschermd en datalekken worden voorkomen.
Samenwerking, productiviteit en mobiliteit centraal

Ducati heeft in samenwerking met Lenovo een nieuwe virtuele desktopinfrastructuur geïmplementeerd. Meer dan 250 virtuele 2D- en 3D-desktops worden verspreid door de gehele organisatie ingezet, van de R&D-afdeling tot de garage. Ducati profiteert daardoor van een hogere productiviteit omdat gebruikers met elk apparaat, vanaf elke locatie en op elk moment verbinding kunnen maken met hun werkstation.

Vorig artikelGaan we de echte wereld verlaten? VPRO Tegenlicht – Metaleven
Volgend artikelEerste aflevering ‘De Kasteelmoord’ sleept kijker mee in mysterieuze verdwijning van kasteelheer Stijn Saelens