Home Nieuws Gadgets & Electronica Geluid van topkwaliteit, een lange batterijduur en krachtige ruisonderdrukking: de nieuwe versies...

Geluid van topkwaliteit, een lange batterijduur en krachtige ruisonderdrukking: de nieuwe versies van de REAL BLUE en REAL BLUE NC zijn échte alleskunners.

© teufelaudio

De nieuwe versies van de populaire over-ear koptelefoons REAL BLUE en REAL BLUE NC combineren geluid van topkwaliteit met optimaal draagcomfort en een intuïtieve bediening. Op de uiterst efficiënte ruisonderdrukking van de REAL BLUE NC na zijn deze koptelefoons qua bouw en functionaliteit identiek aan elkaar. Beide koptelefoons zijn verkrijgbaar in de kleuren Pearl white, Night black en Steel blue.

Feiten in vogelvlucht:
– ooromsluitende, gesloten HD-bluetooth-koptelefoons van topkwaliteit met actieve ruisonderdrukking (REAL BLUE NC) of zonder (REAL BLUE)
– REAL BLUE NC: in- en uitschakelbare digitale hybride active noise cancelling (ANC) voor uiterst efficiënte ruisonderdrukking: ideaal voor in de trein, in het vliegtuig of op kantoor
– REAL BLUE NC: transparantiemodus voor een verbeterde waarneming van omgevingsgeluid
– grote en lichte lineaire HD-drivers met een geventileerde achterkamer voor hoge volumes, een nauwkeurige geluidsweergave en een extreem diep basgeluid
– geschikt voor high resolution audio
– Bluetooth 5.0 met apt-X® en AAC voor het streamen van muziek in cd-kwaliteit via onder meer Spotify, Amazon Music, YouTube en Apple Music.
– lipsynchrone overdracht van videodialogen
– handsfree functie met Qualcomm® cVc™-technologie voor draadloos telefoneren, skypen en facetimen; spraakbesturing via Google of Siri met optimale geluidskwaliteit
– extra configuratiemogelijkheden via de Teufel Headphones-app
– een batterijduur van 41 uur met ANC en 55 uur zonder ANC
– knoppen op de oorschelpen voor een trefzekere bediening; de koptelefoon is opvouwbaar
– transportbox en inline afstandsbediening
– een licht en stabiel ontwerp met grote, zachte en vervangbare ventilerende oorkussens met een geringe druk, geschikt voor lange luistersessies en brillendragers
– de REAL BLUE (169,99 euro) en REAL BLUE NC (229,99 euro) zijn per direct verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl in de kleuren Night black, Pearl white en Steel blue.

Over-ear koptelefoons die je met geluid omgeven
Grote drivers en een verlichte achterkamer zorgen binnen de REAL BLUE en REAL BLUE NC voor een nauwkeurig, krachtig en niveauvast geluid. Je kunt de audioweergave via de Teufel Headphones app voor Android en iOS aan je persoonlijke voorkeuren aanpassen. De REAL BLUE en REAL BLUE NC zijn ontwikkeld met het oog op lange dagen met veel muziek, video’s, podcasts en telefoontjes. Naast het geluid stellen ze het draagcomfort en een lange werkduur voorop.

Een koptelefoon die je meteen wilt opzetten
De bijzonder zachte oorschelpen bieden ondanks de sterke contactdruk optimaal draagcomfort, ook voor brildragers. Zo zitten ze onder alle omstandigheden stevig en comfortabel op het oor. De koptelefoons zijn daarmee ideaal om de buitenwereld even buiten te sluiten en je volledig door een wereld van klanken mee te laten voeren. Smartphonegebruikers moeten altijd vrezen voor een abrupt einde van hun luisterplezier vanwege een batterij die snel leegraakt. Maar bij de REAL BLUE NC is dit niet het geval: deze houdt het lang vol met een batterijduur van meer dan 40 uur bij het gebruik van de active noise cancelling (ANC)-functie.

De buitenwereld het zwijgen opleggen
Hoewel we dit niet bewust waarnemen, is continu lawaai, zoals dat van de motoren in bussen, treinen en vliegtuigen, een stressfactor. Het is dan ook logisch dat active noise cancelling oftewel actieve geluidsonderdrukking zijn oorsprong in de luchtvaart vond. Deze technologie werd ontwikkeld om betere communicatie in lawaaiige helikopers mogelijk te maken. De REAL BLUE NC maakt gebruik van een hybride noise cancelling. Hierbij worden microfoons binnen en buiten de oorschelpen gebruikt om het omgevingsgeluid op bijzonder efficiënte wijze te compenseren. Dit zorgt voor een paradijselijke rust waarin muziek en andere audiocontent ondanks een lawaaiige omgeving perfect tot hun recht komen. Uiteraard functioneert de ANC-functie ook zonder muziek, zodat je even op adem kunt komen na een lange dag vol geluiden. Maar als je toch iets van je omgeving wilt horen, kun je met een druk op de knop de transparantiemodus inschakelen, zodat je alle omgevingsgeluiden hoort, net alsof je geen koptelefoon ophebt.

Intuïtieve bediening
Als je de rechterhand op de oorschelp legt, komt je duim op geheel natuurlijke wijze terecht op een handig bedieningselement in de vorm van een joystick. Hiermee kun je alle instellingen voor de geluidsweergave bedienen. Door de joystick ietsje langer ingedrukt te houden kun je de spraakassistent oproepen. Op dezelfde manier kun je telefoontjes aannemen, weigeren of beëindigen. En tijdens het bellen zorgen de REAL BLUE en REAL BLUE NC met behulp van de Qualcomm® cVc™-technologie voor optimaal verstaanbare gesprekken.

Eenvoudig opbergbaar en aansluitbaar
Beide koptelefoons worden geleverd met een stabiele transportbox, een USB-A naar USB-C-oplaadkabel en een mini-jackkabel. Met de laatste kan de koptelefoon worden aangesloten op muziekspelers en audiosystemen zonder bluetooth, bijvoorbeeld in het vliegtuig.

Prijs en beschikbaarheid
Zowel de REAL BLUE als de REAL BLUE NC zijn via www.teufelaudio.nl in de kleuren Pearl white, Night black en Steel blue. De REAL BLUE NC is verkrijgbaar voor een prijs van 229,99 euro. Wie geen behoefte heeft aan active noice cancelling kan 60 euro besparen met de aanschaf van de verder identieke REAL BLUE voor een prijs van 169,99 euro.

bron en foto: © teufelaudio

Vorig artikelNamen nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen Nederland en België bekend
Volgend artikel‘Measure of a man’ single van ‘The king’s man & videoclip nu beschikbaar