Home Nieuws Tech Nieuws Epson schenkt EcoTank-printers en projectoren aan de Usain Bolt Foundation

Epson schenkt EcoTank-printers en projectoren aan de Usain Bolt Foundation

©Epson

Epson heeft 100 cartridgevrije EcoTank-printers en 20 laserprojectoren gedoneerd aan de Usain Bolt Foundation. Deze stichting richt zich op het creëren van kansen en mogelijkheden via onderwijs en cultuurontwikkeling. De printers en projectoren, ter waarde van meer dan € 100.000, werden uitgereikt tijdens een speciale feestelijke gelegenheid op Waldensia Primary, de voormalige basisschool van Usain Bolt. Waldensia is slechts één van de diverse scholen op heel Jamaica die van de nieuwe apparatuur zullen profiteren. Andere scholen zijn onder andere de basisscholen van Salt Marsh, Duanvale en Kinloss.

Het schoolhoofd van de Waldensia Primary School, mevrouw Nicola Ottey-Anderson, zei het volgende over de donatie: “Dit soort apparatuur is de meest benodigde oplossing voor alle onderwijsinstellingen op Jamaica, want onze afdrukbehoeften zijn groot.” Ze legde uit dat duizenden leerlingen nog steeds niet in staat zijn virtueel verbinding te maken, en dat docenten en verschillende belanghebbenden extra inspanningen hebben moeten verrichten om ervoor te zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot leermateriaal.

Usain Bolt, die eerder dit jaar Europees ambassadeur van Epson werd en het gezicht vormt van een grote awareness campagne voor de EcoTank-printers van Epson, was aanwezig bij de officiële feestelijke bijeenkomst. Hij moedigde de leerlingen tijdens de plechtigheid aan om hard te werken, toegewijd te zijn, in zichzelf te geloven en grootse dromen te koesteren om het beste uit zichzelf te halen en zei: “Het is altijd een genoegen om iets terug te doen voor Jamaica. Het is een geweldig gevoel om te zien dat de kinderen een betere kans krijgen dan ik destijds, omdat ik weet wat velen van hen doormaken en hoeveel ontberingen zij hebben doorstaan tijdens deze pandemie. Ik vind dat kinderen recht hebben op de best mogelijke start in het leven. Met toegang tot de best mogelijke apparatuur zullen lagere scholen op heel Jamaica hiervan profiteren. Epson deelt mijn visie om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen, en samen helpen we kinderen op heel Jamaica om dromen van een duurzame, gezondere en blijere toekomst tot leven te brengen.”

Epson deelt de ambitie van Usain Bolt om positieve verandering teweeg te brengen binnen de gemeenschap en kinderen te helpen zo goed mogelijk onderwijs te krijgen. Maria Eagling, Director European Marketing bij Epson, zei: “Het doet ons genoegen samen te werken met de Usain Bolt Foundation om kinderen op Jamaica zo veel mogelijk te helpen. Hopelijk zullen de printers en projectoren hen helpen om groots te dromen en hen een voorsprong te geven bij het verwezenlijken van die dromen.”

De plechtigheid werd eveneens bijgewoond door mevrouw Karlene Segree van het Ministerie van onderwijs, Winsome Wilkins, de voorzitter van de Usain Bolt Foundation; Nugent Walker, de manager van Usain Bolt en Jennifer Bolt, de moeder van Usain Bolt.

Bron en foto: ©Epson

Vorig artikelDj’s komen na 140 uur vrij uit de Q-escape room
Volgend artikelJantje.gg: nieuwe digitale voetbalcompetitie van de KNVB