Home Nieuws Sport Nieuws Zweed Calle Johansson nieuwste aanwinst VVV-Venlo

Zweed Calle Johansson nieuwste aanwinst VVV-Venlo

VVV-Venlo voegt een nieuwe aanwinst toe aan de selectie. Calle Johansson, een 23- jarige aanvallende middenvelder van Zweedse afkomst, tekent in Venlo een
overeenkomst die hem aan de club bindt voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen.

Johansson maakt de overstap van zijn club Östers IF, dat uitkomt op het 2e niveau van Zweden, naar Venlo. Daarvoor speelde Johansson voor Kalmar FF, op het hoogste niveau van Zweden. In de seizoenen 2016 en 2017 speelde hij in totaal 22 competitiewedstrijden op het hoogste niveau met Kalmar FF. In het seizoen 2018 maakte hij de overstap naar Östers IF. Eerst op huurbasis, daarna werd hij overgenomen door de club. Johansson heeft ook twaalf jeugdinterlands op zijn CV staan, van de Zweedse U17 tot en met de U21.

Omdat de Zweedse competitie momenteel in volle gang is, is Johansson meteen
inzetbaar voor de geelzwarten. Hij speelde het huidige seizoen al 13 wedstrijden waarin hij drie assists produceerde.

Johansson over zijn komst naar Venlo: “Afgelopen week stond Stan Valckx ineens naast me op het trainingsveld in Växjö. Uiteraard had ik wel gehoord van het feit dat VVV Venlo geïnteresseerd was in mijn diensten, maar het streelde me enorm dat hij de moeite had genomen om helemaal naar Zweden af te reizen en me persoonlijk te komen bekijken. Dat geeft ook wel aan hoe graag de club me wil hebben. Daarom is het ook zo snel gegaan allemaal. Ik heb intussen veel gelezen over de club. VVV is een club met veel ambitie en een goed verhaal waar ik in geloof. Ik ga met ontzettend veel zin aan de slag in Venlo.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Met Calle halen we een allrounder in huis, die naast de positie als aanvallende middenvelder, ook op de vleugels uit de voeten kan op ‘7’ of ‘11’. Hij is een speler met ervaring op het hoogste niveau in Zweden en in diverse nationale jeugdteams. Hij is een zeer bekwame speler met een goede techniek, een uitstekende motivatie en hij is sterk in de combinatie. En, ook niet onbelangrijk, hij is fit en meteen inzetbaar.”

Bron en foto © VVV Venlo