Home Nieuws Sport Nieuws Zirkzee voor het eerst bij definitieve selectie van Jong Oranje

Zirkzee voor het eerst bij definitieve selectie van Jong Oranje

© KNVB

Er zijn 23 spelers opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje voor de wedstrijden tegen Jong Gibraltar en Jong Cyprus. Onder de 23 spelers zit ook FC Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Voor Zirkzee is het voor het eerst dat hij bij de definitieve selectie van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi zit. Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Gibraltar en Jong Cyprus. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar wordt gespeeld op donderdag 8 oktober om 20.00 uur in stadion De Koel in Venlo. De uitwedstrijd tegen Jong Cyprus staat voor dinsdag 13 oktober op het programma. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur (Nederlandse tijd) en wordt gespeeld in de AEK Arena in Larnaca.

De definitieve selectie bestaat uit de volgende spelers:

Ryan Gravenberch (Ajax), Noa Lang (Ajax), Kjell Scherpen (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Dani de Wit (AZ), Myron Boadu (AZ), Calvin Stengs (AZ), Joshua Zirkzee (FC Bayern München), Ludovit Reis (FC Barcelona), Justin Hoogma (FC Utrecht), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Justin Bijlow (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Sven Botman (LOSC Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Cody Gakpo (PSV), Jordan Teze (PSV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Joey Veerman (sc Heerenveen), Kaj Sierhuis (Stade de Reims), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) en Danilho Doekhi (Vitesse).

Stand in poule 7:

WPD
Jong Oranje61825
Portugal5129
Noorwegen7101
Wit-Rusland683
Cyprus64-9
Gibraltar60-29

Resterend wedstrijdprogramma Jong Oranje in EK-kwalificatie:

Donderdag 8 oktober 2020, Jong Oranje – Jong Gibraltar

Dinsdag 13 oktober 2020, Jong Cyprus – Jong Oranje

Zondag 15 november 2020, Jong Oranje – Jong Wit-Rusland

Woensdag 18 november 2020, Jong Portugal – Jong Oranje

EK 2021 in Hongarije en Slovenië

De UEFA heeft besloten om de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar te wijzigen. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is opgeknipt in twee delen. De groepsfase van het EK 2021 is van 24 maart tot en met 31 maart en de finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden. Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021. Aan de groepsfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië doen zestien landen mee. Naast de twee organiserende landen zijn dit de negen groepswinnaars en de vijf beste nummers twee, gemeten over alle negen EK-kwalificatiegroepen. In de finaleronde strijden er nog acht landen om de felbegeerde titel.

Bron © KNVB

Vorig artikelDI-RECT grote winnaar 3FM Awards 2020
Volgend artikelVideoland Academy selecteert projecten voor tweede editie
Ik ben de eigenaar van Planetzone