Home Nieuws Sport Nieuws Yari Verschaeren verlengt zijn contract tot 2026

Yari Verschaeren verlengt zijn contract tot 2026

© RSCA studio

‘Anderlecht is gewoon dé club voor mij en ik voel dat ik hier nog niet klaar ben’

Yari Verschaeren tekende zonet een contractverlenging die hem tot 2026 aan de club bindt.  

Yari speelt sinds 9-jarige leeftijd bij de club van zijn hart. Hij maakte eind 2018 zijn debuut voor het eerste elftal en maakt intussen al zes seizoenen deel uit van de A-kern. De 22-jarige middenvelder heeft sindsdien maar liefst 154 wedstrijden op de teller voor paars-wit en werd ook 7 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. 

Net toen Yari in de tweede seizoenshelft van vorig jaar een reeks sterke individuele prestaties neerzette, sloeg het noodlot toe. De middenvelder kwam eind maart slecht neer in de wedstrijd tegen OH Leuven en liep een letsel op aan de voorste kruisband. Yari werkt sindsdien aan zijn revalidatie en werd door de club steeds dicht bij de spelersgroep gehouden. Zo is hij elke wedstrijd aanwezig, reisde hij mee naar de verplaatsingen in de UEFA Europa Conference League en trok hij deze zomer ook mee op zomerstage naar Oostenrijk. 

CEO Sports Jesper Fredberg: 

“We zijn erg tevreden dat Yari bij ons blijft. Yari had vorig seizoen een cruciale impact binnen het team, tot zijn ongelukkige blessure in het voorjaar. We vonden het belangrijk om hem ons geloof en vertrouwen te tonen, dus zijn we vrij snel beginnen praten over de toekomst. Yari hoefde niet overtuigd te worden van onze ambities. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat we niet kunnen wachten om hem weer op het veld te zien.”

Yari Verschaeren: 

“Het is allerminst een ideale situatie als je in je laatste contractjaar plots langdurig geblesseerd bent. Ik ben daarom erg blij dat we er snel zijn uitgeraakt. Ik ben hier altijd graag geweest, Anderlecht is gewoon dé club voor mij en ik voel dat ik hier nog niet klaar ben. Ik ben ook blij met het respect en het vertrouwen dat ik van de directie gevoeld heb, dat geeft me een extra boost om nog meer terug te geven aan deze club.”

Bron en foto © RSCA studio