Home Nieuws Sport Nieuws Wouter Vrancken “Hopen op een scenario zoals bij Dortmund”

Wouter Vrancken “Hopen op een scenario zoals bij Dortmund”

© PlanetZone

Zondag vindt de ontknoping plaats in de Belgische Jupiler Pro League. Hier maken nog drie clubs kans op de titel. Momenteel spelen Club Brugge, Royal Antwerp FC, Union Sint-Gillis en KRC Genk de Champions play-offs. De stand voor de laatste ronde is dat Club Brugge 33 punten heeft, KRC Genk 45 punten en Union Sint-Gillis 46 punten heeft. Deze laatste score geldt ook voor Royal Antwerp FC. De ploeg uit Antwerpen heeft een klein streepje voor, namelijk een half punt extra en dat kan dus de doorslag geven in de eindstrijd. Hoewel Royal Antwerp FC, dat afgelopen zondag kampioen kon worden na 66 jaar, gelijkspeelde tegen Union met 1-1, heeft de club nog steeds de beste papieren heeft om kampioen te worden. Toch ging PlanetZone op bezoek naar KRC Genk want voetbal kan raar rollen en dus kan het zomaar zijn dat niet Royal Antwerp FC, Union Sint-Gillis, maar KRC Genk, de club die in de reguliere competitie zelfs nog met 15 punten voor stond op de concurrenten, zich alsnog kampioen van België mag noemen. PlanetZone was aanwezig bij de persconferentie en sprak ook alleen met de coach Wouter Vrancken.

PZ: “Je zou zomaar eens de lachende derde kunnen worden zondag”

Wouter: “Ja laten we het hopen, je bent een sportman en topsporter geworden om zulke wedstrijden te spelen en waardevolle wedstrijden te spelen en zolang die kans er is moet je er voor gaan. We hebben ook gezien in andere competities dat er vreemde uitslagen vallen en dus dat het zomaar kan gebeuren inderdaad, we moeten in ieder geval zorgen dat wij een goed resultaat behalen zondag en dan hopen op de rest. We moeten onze ogen niet te veel schuin houden op de andere wedstrijd (Union – Antwerp, red.), wij moeten in ieder geval zorgen dat we winnen en daar moeten we ons op focussen. We spelen daarbij ook tegen een van de beste ploegen van België en als wij een goed resultaat bereiken dan kunnen we die schuine ogen op ons wat meer laten blinken hoop ik.”

PZ: Hebben jullie Club wat beloofd als bedankje mocht Club zijn plicht doen?

Wouter: “Nee, we moeten ons echt enkel richten op onze eigen wedstrijd, ik denk als we iets kunnen bereiken en zelfs een titel kunnen behalen, zeker een onverwachte titel, als je terug kijkt naar het begin van het seizoen van ons en daarbij de onverwachte positie waar we nu al in zitten, dan moet je gewoon tevreden terug blikken. Als we toch de titel nog zouden behalen zou dat zeker een volksfeest van jewelste zijn, dan is dat een superpresentatie geweest.”

“Het is een superseizoen geweest ondanks dat we 6 à 7 superspelers hebben moeten laten gaan, waaronder de topscorer Paul, die 18 doelpunten maakte in een half jaar tijd, maar vertrokken is om diverse redenen. Daar wil ik liever niet meer op terug komen, maar natuurlijk hebben al deze spelers een fantastische waarde gehad in waar we ons nu bevinden, maar uiteindelijk hebben het deze jongens die er nu zijn er voor gezorgd dat we mee mogen doen met de Champions play-offs en daar steken we enorm veel tijd in.”

PZ: Ben je niet bang dat het weer uit de hand gaat lopen met de spanningen? Zoals in de uitwedstrijd in en tegen Antwerp, hoe ga je dat dit keer wel proberen te voorkomen?

Wouter: “Nou ja, we moeten ons echt focussen op de wedstrijd zelf, maar de wedstrijd tegen Antwerp is nog niet eens zo’n voorbeeld, als je kijkt naar onze vorige wedstrijd tegen Club wat daar allemaal gezegd is en bij Antwerp – Union dan moeten we ons energie alleen maar richten op de komende wedstrijd tegen Antwerp. Soms is het niet de beste die wint, maar dat is en blijft het voetbal. Zondag maakt het niet uit of we de beste zijn, maar wel wie de voetbalkwaliteiten heeft om deze wedstrijd te winnen. We hebben een jonge ploeg en we moeten ons niet richten of afleiden op de randzaken om het veld, maar op de zaken op het veld en daar moeten we sterk in zijn zondag, namelijk; doelpunten maken.”

“Dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd, we moeten ons focussen en niet af laten leiden met emoties en laten opfokken of opjutten. De jongens zijn heel erg gemotiveerd en dat zijn ze al het gehele seizoen om er voor te gaan en dat wordt extra versterkt door de steun van al onze supporters in het stadion.”

PZ: Hoe zie jij het voor je komende zondag?

Wouter: “We zijn de underdogs van de drie, maar voetbal kan raar lopen, dat hebben we ook gezien bij Dortmund en je kan zien dat het zomaar een andere wending kan nemen en daar moeten we in geloven. Met veel motivatie die we hebben en we moeten niet bang zijn om fouten te maken, we kunnen geen vierde meer worden, we zijn in ieder geval derde.”

PZ: Wat gaan jullie als eerste doen mochten jullie toch kampioen worden

Wouter: “Veel feesten haha, maar het is dan een ongelofelijke prestatie die we dan hebben neergezet met een jonge ploeg en dat is ook te danken aan een enorme goede staf die we hebben, dat mag ook wel eens gezegd worden. Mijn staf rond mij is van een enorm hoog kwaliteit met veel steun en individuele benaderingen naar spelers toe die het fijn vinden om feedback te krijgen. Daardoor worden ze er beter van en geven ze ook aan dat ze het heel prettig vinden om binnen een team als KRC Genk te werken.”

“Ik kijk dan ook graag uit naar het komend seizoen, maar we moeten eerst dit seizoen afsluiten met een winst op Antwerp en hopen dat Union gelijk speelt of verliest, daar gaan we voor.”

Op Nicolas Castro na is iedereen van het KRC-team fit komende zondag.

Schema laatste speeldag

KRC Genk – Royal Antwerp FC 04/06 18.30 u
Union Sint-Gillis – Club Brugge 04/06 18.30 u

STAND

  1. Royal Antwerp FC 46*
  2. Union Sint-Gillis 46*
  3. KRC Genk 45
  4. Club Brugge 33*

*= punten naar boven afgerond na halvering.

Foto © PlanetZone