Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo strikt Ests international spits Sorga

VVV-Venlo strikt Ests international spits Sorga

De Estse international Erik Sorga komt VVV-Venlo versterken. Sorga, een 22-jarige spits, komt op huurbasis over van het Amerikaanse DC United. De Venlose club heeft tevens een optie tot koop bedongen.

De Estse aanvaller komt uit de jeugdopleiding van TJK Legion. Vervolgens verkaste hij naar FC Flora Tallinn, de topclub uit de hoofdstad van Estland. Daar maakte hij indruk door eerst bij de U21 op het tweede niveau van Estland in 61 wedstrijden 47 keer te scoren. Bij de hoofdmacht van de Estse grootmacht ging hij daar in de seizoenen 2016 tot en met 2019 vrolijk mee verder: 78 doelpunten in 91 officiële wedstrijden op het hoogste niveau.

Hij doorliep al alle nationale jeugdelftallen, maar zijn productiviteit leverde hem ook een selectie op voor het nationale elftal van Estland. Hij maakte zijn debuut in juni 2019 en speelde tot nu toe acht wedstrijden, waarin hij één keer tot scoren kwam. Op 9 september 2019 kwam hij in de EK-kwalificatiereeks nog uit tegen Nederland (0-4 verlies).

Sorga tekende begin 2020 een contract bij Loudoun United, het opleidingsteam van DC United. Hij werd ruim een maand later echter al overgenomen door het eerste team van D.C. United. Sorga maakte zijn MLS-debuut in maart 2020.

Erik Sorga over zijn overgang naar Venlo: “Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat VVV-Venlo geïnteresseerd was in mijn diensten. Er werd meteen contact gelegd door Stan Valckx. Hij vertelde me dat ze in mij de ideale spits zagen om VVV-Venlo te versterken. Het is allemaal heel snel gegaan. Gister stapte ik op het vliegtuig en vandaag sta ik op het trainingsveld. Ik voel me vereerd door de daadkracht die de club uitstraalt om mij te halen en zelfs het uiterste probeert om mij voor morgenavond speelgerechtigd te krijgen. Ongelofelijk!”

Technisch Manager Stan Valckx over de transfer: “Toen Sven Braken zondag tegen NAC geblesseerd raakte, was de noodzaak nóg hoger om een extra spits aan de selectie toe te voegen. Erik hadden we al een tijdje in beeld. Hij heeft ongelofelijke cijfers te overleggen tijdens zijn periode in Estland en is écht een beloftevolle speler. Een spits die past in ons systeem. Een doelgerichte, technisch vaardige spits, die beschikt over een goed schot en een absoluut neusje voor goals. Wij zijn verheugd dat Erik voor VVV-Venlo heeft gekozen.”

Bron en foto © VVV -Venlo