Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo sluit samenwerkingsverband met FC Schalke 04

VVV-Venlo sluit samenwerkingsverband met FC Schalke 04

FC Schalke 04, Partnervereine, © VVV Venlo

VVV-Venlo gaat de komende jaren nauw samenwerken met FC Schalke 04. Afgelopen week werd er een samenwerkingsovereenkomst
ondertekend in Gelsenkirchen.

De samenwerking met FC Schalke, dat uitkomt in de 2. Bundesliga, houdt in dat dat de clubs de handen op verschillende gebieden ineen slaan. Zo zal er veel kennis en data uitgewisseld worden tussen VVV en FC Schalke en gaan de clubs ook op het gebied van scouting samenwerken. Daarnaast krijgt VVV de mogelijkheid om jonge talenten van FC Schalke naar Venlo te halen.

Volgens Marc van Hintum opent de samenwerking met FC Schalke nieuwe deuren voor VVV. “We zijn erg trots op deze samenwerking, waarvan beide clubs kunnen profiteren. De verstandhouding tussen VVV en FC Schalke is al jaren erg goed, maar nu tillen we onze relatie naar een nieuw niveau. Dit geeft ons de kans om spelers van FC Schalke op huurbasis naar Venlo te halen, waarbij we uiteraard zelf de regie hebben. Voor ons is dit dus een hele interessante extra optie om spelers te scouten die zonder deze samenwerking onhaalbaar zouden zijn voor
VVV”, aldus Van Hintum.

Voor FC Schalke is de samenwerking interessant omdat jonge talenten bij VVV de kans krijgen om zich in een eerste elftal verder te ontwikkelen, zo vertelt Ben Manga, van FC Schalke. “We zijn erg blij dat we VVV kunnen presenteren als partnerclub. We hebben intensief van gedachten gewisseld met VVV en zijn ervan overtuigd dat we veel gemeen hebben op het gebied van het opleiden van jonge spelers. In Venlo kunnen onze talenten zich goed ontwikkelen en tegelijkertijd kunnen zij van waarde zijn voor VVV. Op die manier profiteren we allemaal van deze samenwerking.”

De afgelopen weken werd de samenwerking met FC Schalke door Robert Pinior, die bij VVV verantwoordelijk is voor de Duitse markt, geïnitieerd en samen met Van Hintum en Ruud Timmermans tot stand gebracht.

Bron en foton © VVV Venlo