Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo kiest Rick Kruys als nieuwe hoofdcoach

VVV-Venlo kiest Rick Kruys als nieuwe hoofdcoach

© VVV-Venlo

Rick Kruys is de nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo. De 37- jarige Utrechter tekent een contract voor twee seizoenen en
begint in Covebo Stadion – De Koel – aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Kruys komt over van FC Utrecht, waar hij de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen als interim-trainer voor de groep stond. Daarvoor was hij in De Galgenwaard assistent-trainer van onder meer René Hake, John van den Brom, Dick Advocaat en Erik ten Hag. Bij VVV wordt Kruys de opvolger van de onlangs vertrokken Jos Luhukay.

Als actief voetballer kwam Kruys uit voor FC Utrecht, Malmö FF, FC Volendam en Excelsior voordat hij bij Utrecht aan zijn trainerscarrière begon. Kruys begint nu vol enthousiasme aan zijn nieuwe avontuur in Venlo, maar blikt tegelijkertijd ook vol dankbaarheid terug op zijn periode bij FC Utrecht. “Ik ben natuurlijk gehecht aan Utrecht en ben de club en Technisch Directeur Jordy Zuidam dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen. Het is nu echter tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

Supporters enthousiast maken
Kruys is dan ook blij dat hij na zijn jaren als assistent in de Domstad bij VVV voor het eerst de kans krijgt als eindverantwoordelijke. “Dit is voor mij een mooie stap naar een hele mooie club. Ik ben na de gesprekken met VVV erg enthousiast geworden en ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan. De Koel geeft me een nostalgisch gevoel met de bekende trap en het publiek dat dicht op het veld zit, dus ik kan niet wachten om straks in een volle Koel te staan. Er liggen mooie uitdagingen bij VVV en ik hoop dat we het team in de voorbereiding goed neer kunnen zetten en de supporters enthousiast kunnen maken. Ook al zijn de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen erg sterk, een club als VVV moet natuurlijk altijd voor de play-offs gaan.”

Talentvolle trainer
Technisch Manager Willem Janssen, die Kruys bij Utrecht jarenlang van dichtbij meemaakte, is ervan overtuigd dat de kersverse hoofdtrainer de juiste man is voor VVV. “Na het vertrek van Jos Luhukay hebben we direct een profiel gemaakt voor onze nieuwe hoofdtrainer en aan de hand daarvan zijn we zorgvuldig op zoek gegaan naar de juiste kandidaat. Rick is een moderne en ambitieuze trainer die goed kan samenwerken. Bovendien heeft hij veel aandacht voor de individuele ontwikkeling van spelers. Daarmee voldoet hij aan het profiel dat we zochten. Rick is een hele talentvolle trainer die zich naast grote trainers heeft ontwikkeld tot de trainer die hij nu is. Hij heeft een duidelijke voetbalvisie en is in staat om die visie over te brengen op onze spelersgroep. We zijn dan ook enorm blij dat Rick de komende twee seizoenen bij ons voor de groep staat.”

Bron en foto © VVV-Venlo

Vorig artikelNetflix deelt de eerste beelden van het epische Volume 2 van ‘Stranger Things’ 
Volgend artikelDoelman Kyan van Dorp blijft bij FC Emmen
Ik ben de eigenaar van Planetzone