Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo haalt opnieuw Griekse speler en middenvelder

VVV-Venlo haalt opnieuw Griekse speler en middenvelder

Wederom een Griekse speler voor VVV-Venlo. Eén met een bekende achternaam: Donis. VVV-Venlo herenigt de broers Christos Donis, die afgelopen week al werd gehuurd van het Italiaanse Ascoli, en Anastasios Donis in Venlo met elkaar. Anastasios is de jongere broer (24) van Christos Donis en komt over van het Franse Stade Reims. Hij wordt gehuurd tot het einde van het seizoen.

De vleugelaanvaller, die in het Engelse Blackburn werd geboren, heeft de Griekse en Engelse nationaliteit. Hij speelde in de jeugd bij Panathinaikos en Juventus. Die laatste club leende hem in februari 2015 enkele maanden uit aan US Sassuolo. et seizoen erop maakte de Griek vier treffers in vijfentwintig competitieduels in de Zwitserse Super League op huurbasis voor Lugano. Tijdens het seizoen 2016-2017 werd hij verhuurd aan OGC Nice. Voor de Franse club kwam hij 18 keer in actie en scoorde hij vijf goals.

VfB Stuttgart nam de Griek in 2017 vervolgens over van Juventus. In Duitsland speelde hij 42 competitieduels, verdeeld over twee seizoenen, in de Bundesliga. Daarin wist hij zeven keer het net te vinden. In het seizoen 2018-2019 degradeerde hij echter met de club via de Play-Offs naar de 2e Bundesliga. Aan de vooravond van het seizoen 2019-2020 huurde Stade Reims Donis van VfB Stuttgart om hem een seizoen later definitief over te nemen van de Duitsers.

Anastasios Donis kwam uit voor diverse Griekse nationale jeugdselecties. Hij debuteerde in juni 2017 in het Grieks voetbalelftal, in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina (0–0). Zijn eerste interlanddoelpunt volgde in maart 2019. Hij maakte toen de 0–2 in een met diezelfde cijfers gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Liechtenstein.

Over zijn komst naar VVV zegt Donis: “De mogelijkheid die VVV-Venlo mij biedt om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen, sprak me aan. De competitie is zeer aantrekkelijk en er wordt aanvallend gespeeld. Ik denk dat ik hier goed tot m’n recht kan komen. Ik volgde de verrichtingen van mijn landgenoot Georgios Giakoumakis bij VVV Venlo al. Die blijven in Griekenland natuurlijk niet onopgemerkt. En uiteraard heb ik even gebabbeld met mijn broer. Ja, ik ben de derde Griekse speler in de selectie. Het voelt bijna als thuiskomen….”

Over Anastasios Donis zegt Technisch Manager Stan Valckx: “Met Anastasios voegen we een jonge, maar tóch al zeer ervaren speler aan onze selectie toe die diverse mogelijkheden biedt. Hij kan op de vleugel uit de voeten, maar ook als spits óf als nummer 10. Hij is een snelle, vinnige jongen met veel diepgang. Daarnaast heeft hij een passeeractie in huis en is hij doelgericht. Tevens heeft hij oog voor de steekpass. Kortom, een welkome versterking voor onze aanvalslinie.”

Ook middenvelder Shabani van ‘Wolves’ naar Venlo

VVV-Venlo huurt de Duitse middenvelder Meritan Shabani van het Engelse
Wolverhampton Wanderers. De 21-jarige Shabani, die ook Kosovaarse roots heeft, zal tot het einde van het seizoen op huurbasis voor de Venlose club uitkomen. VVV heeft een optie bedongen om de Duitser na het huidige seizoen langer te huren van de Engelse Premier League club.

Shabani, die in maart 1999 werd geboren in München, doorliep de jeugdopleiding van de Duitse grootmacht. In het seizoen 2017-2018 maakte Shabani zijn debuut in de Regionalliga Bayern voor Bayern München II. Aan het einde van dat seizoen maakte Shabani ook zijn debuut in de Bundesliga. In de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt verving hij Thiago.

In mei 2018 tekende Shabani zijn eerste profcontract bij Bayern voor de duur van twee jaar. Een seizoen later promoveerde hij met de Beierse beloften naar de 3. Liga. Shabani had een belangrijk aandeel in de promotie met zes goals en zes assists in 26 competitieduels. Voorafgaand aan het seizoen 2019-2020 verruilde hij Bayern München voor Wolverhampton Wanderers. Daar speelde hij in het huidige seizoen voor de U23 in de Premier League 2.

Meritan Shabani over zijn stap naar VVV-Venlo: “Toen VVV-Venlo aanklopte bij mij en aangaf me graag te willen hebben voelde ik me vereerd. Bij VVV zie ik de mogelijkheid om op het hoogste niveau te spelen en ik wil graag laten zien wat ik in huis heb.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Shabani: “Met Meritan halen we een creatieve, dynamische en technisch vaardige middenvelder in huis. Hij is een middenvelder die tevens beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Bayern München heeft hij de beste Duitse leerschool gehad. Met die ervaring is deze nog jonge middenvelder een waardevolle aanvulling voor onze selectie.”

Bron © VVV Venlo