Home Nieuws Sport Nieuws VTM 4 zendt oefeninterlands van Red Flames uit

VTM 4 zendt oefeninterlands van Red Flames uit

Belgium's Tessa Wullaert celebrates after scoring during a soccer game between Belgium's Red Flames and Switzerland, Tuesday 01 December 2020 in Heverlee, the last qualification game for the women's Euro 2021 European Championships. BELGA PHOTO DAVID CATRY

Vandaag, 18 februari, brengt VTM 4 internationaal vrouwenvoetbal naar het scherm met twee vriendschappelijke matchen van de Red Flames. Normaal gezien gaan deze oefenwedstrijden door in verdere oorden, maar omwille van de coronapandemie hebben Nederland, Duitsland en België een oplossing gezocht dichter bij huis. Op donderdag 18 februari om 19.40 spelen de Red Flames tegen Nederland. Drie dagen later, op zondag 21 februari om 17.55, gaan ze in duel met Duitsland. De twee wedstrijden kaderen bovendien binnen de ‘Three Nations, One Goal’-campagne. Daarmee willen België, Nederland en Duitsland hun kandidatuur om het WK vrouwenvoetbal 2027 te organiseren extra promoten. De drie landen hebben zich reeds geplaatst voor het EK van volgend jaar. 

Donderdag 18 februari om 19:40: België – Nederland 

Op donderdag 18 februari om 19.40 staat de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland op het programma in het Koning Boudewijnstadion. De Oranjevrouwen zijn Europees kampioen, vice-wereldkampioen en nemen deel aan de Olympische Spelen in de zomer. Ze zijn nummer 4 op de wereldranglijst en vormen dus een sterke tegenstander voor de Red Flames, die op de 17de plaats prijken. Maarten Breckx zit in de studio aan tafel met analisten Marc Degryse en Jan Mulder. Het wedstrijdcommentaar is van Dirk Deferme. 

Zondag 21 februari om 17.55: Duitsland – België 

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland wordt op zondag 21 februari om 17.55 gespeeld in het Tivolistadion in Aken. De Duitse vrouwen zijn Olympisch kampioen, acht keer Europees kampioen en twee keer wereldkampioen. Ze zijn nummer 2 op de wereldranglijst. Het wedstrijdcommentaar is van Dirk Deferme. 

Beide oefenwedstrijden zijn live te volgen bij VTM 4 en via HLN.be. Binnenkort zijn ook de twee thuiswedstrijden van de Red Flames op 8 april en 12 april te zien bij VTM 4.

Voor Nederlandse kijkers is de wedstrijd België – Nederland te bekijken via SBS 9

Bron © VTM / DPG Media Foto: © BELGA

Vorig artikel[video] Gordon presenteert zenuwslopend spelprogramma The Cube bij SBS6
Volgend artikelDocumentaireserie ‘De Kinderen van Ruinerwold’ bij BNNVARA op NPO 1
Ik ben de eigenaar van Planetzone