Home Foto's Thriller sensatie in België: Niet Union, Genk maar Antwerp FC steelt...

[Video] Thriller sensatie in België: Niet Union, Genk maar Antwerp FC steelt de show en is landskampioen na 66 jaar

© PlanetZone

Voor de onpartijdige bezoeker was het weer ouderwets genieten van voetbal met spanning en sensatie tot in de allerlaatste minuut. Drie clubs konden in België op de laatste speeldag kans maken op de titel. Antwerp had de beste papieren maar dan moest het wel zelf winnen of gelijk spelen maar dat hing af van de concurrentie. Union maakte als tweede kans mits Antwerp zou verliezen en zelf thuis won. Genk moest winnen, thuis notabene tegen concurrent Antwerp en met een schuin oog naar de wedstrijd van Union – Club Brugge kijken.

Welnu, KRC Genk deed in eerste instantie zijn plicht en kwam net voor de rust op 1-0, bij Union was de ruststand 0-0. KRC Genk zat op poleposition. Maar er was nog een tweede helft. In de eerste minuut van de tweede helft scoorde Union en nu was Union virtueel kampioen. In de 58e minuut scoorde Gyrano Kerk de 1-1 binnen voor de Antwerpenaren. KRC Genk moest komen en kwam ook met een antwoord en schoot de 2-1 binnen. Union bleef lang op titelkoers en zou na het debacle van vorig jaar, toen Union op de laatste speeldag de titel verloor waardoor Club Brugge de kampioen van België werd (toen nog met coach Alfred Schreuder die later naar Ajax zou gaan), na 88 jaar kampioen van België kunnen worden… Kunnen ja… want opnieuw was het Club Brugge die Union pijn deed. in de 89e minuut scoorde Shion Homma de 1-1 voor Club Brugge. In Genk konden ze zich nu hierdoor gaan opmaken voor de 5e titel in historie, zeker nadat in Brussel bij Union de 1-2 werd gescoord door de Nederlander Noa Lang. Maar er reste ook nog blessuretijd en ware het niet dat Toby Alderweireld zorgde voor de 2-2 waardoor niet de thuisclub Racing Genk maar Antwerp fc,met coach Mark van Bommel er met de titel er vandoor ging!

En deze namen ze mee uit Genk en werd trots getoond aan het publiek aan de Bosuil, het stadion van Royal Antwerp FC waar tot elders midden in de nacht gefeest werd met de fans. Later op de maandag worden ze op het stadhuisplein aan de markt nog eens gehuldigd.

De trofee die hoort bij de Belgische landstitel heeft het feest van de spelers van Antwerp FC niet overleefd. Tussen de hossende voetballers op het podium in het stadion Bosuil schoot het bovenste gedeelte van de beker los. nHet mocht de pret niet drukken, er werd gewoon heerlijk doorgefeest!